Яблука в пісочному тісті – чудовий десерт, який обов'язково варто приготувати до чаю. Хрустке тісто і ніжна, соковита начинка не залишать вас байдужими.
Якщо ви не хочете готувати тісто самостійно, можете використовувати готове листкове. Його потрібно буде попередньо розморозити.
Яблука в тісті
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 265 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 125 г вершкового масла
- 200 г борошна
- 100 г цукру
- 1 яйце
- Сіль за смаком
- 4 яблука
- 2 ст. л. родзинок
Спосіб приготування:
- Борошно розітріть з холодним маслом. Додайте цукор, сіль і яйце, замісіть тісто. Поставте в холодильник на дві години.
- Яблука почистіть, видаліть серцевину.
- Розріжте тісто на чотири частини, кожну розкачайте в тонкий квадратний пласт.
- Покладіть у центр яблуко, наповніть його родзинками. За бажанням додайте цукор або мед. Защипніть зверху краї.
- Печіть при 180 ºС протягом 25 хвилин.
Корисна порада
У сезон ви можете приготувати іншу начинку. Наприклад, наповніть яблука малиною, ожиною та коричневим цукром. Всіх інгредієнтів знадобиться по 50 г.
Дивіться відео, як запекти яблука з крамблом:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лінивої яблучної шарлотки з хліба. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити яблучні чипси в духовці.