Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати овочеву ікру з опеньками на зиму

Таку закуску можна подавати разом з хлібом, рисом або гречкою

Грибная икра с морковью и помидорами
Грибная икра с морковью и помидорами
Фото: Depositphotos

Осінь – головний грибний сезон. Лісові гриби смажать разом з цибулею на сковорідці, роблять з ними супи, печеню, різотто і ікру.

Дивіться відео, як правильно збирати гриби в лісі:

Грибна ікра – не тільки чудова закуска, але і вкрай корисна заготівля на зиму. Ми розповімо, як приготувати її з опеньків з помідорами і морквою.

Овочева ікра з грибами

Час приготування:

  • 2 години

Складові:

  • Опеньки – 1 кг
  • Біла цибуля (невеликі цибулини) – 500 г
  • Морква – 500 г
  • Помідори – 500 г
  • Соняшникова олія – 500 г
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1,5 ст. л.
  • Оцет 9% – 4,5 ст.л

Спосіб приготування:

  1. Взяти глибоку каструлю, налити в неї соняшникову олію, додати сіль і цукор.
  2. Нарізати півкільцями ріпчасту цибулю, додати її в каструлю. Тушкувати близько 5 хвилин.
  3. Тим часом очистити і натерти на крупній тертці моркву. Додати моркву до цибулі, тушкувати 15 хвилин.
  4. Помідори нарізати маленькими кубиками, додати до моркви і цибулі, готувати ще 15 хвилин.
  5. Опеньки добре промити, обсушити. Якщо вони дрібні, їх можна не нарізати.
  6. Додати гриби в каструлю, тушкувати протягом 30 хвилин.
  7. Влити оцет і все ретельно перемішати. Врахуйте, щоб вміст каструлі не підгорів, його потрібно весь час помішувати.
  8. Розкласти грибну ікру в стерилізовані банки і закатати.

Як вбезпечити себе від отруєння лісовими грибами

Лісові гриби можуть бути небезпечними для здоров'я і навіть привести до летального результату. Їх не можна збирати біля автомобільних доріг, адже вони легко накопичують солі важких металлов.

Коли ви принесете кошик додому, обов'язково переберіть урожай в сухому вигляді, потім відваріть протягом 20 хвилин в підсоленій воді, промийте холодною і далі готуйте на свій смак. Пам'ятайте, що дітям та людям похилого віку лісові гриби вживати не можна.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різотто з лісовими грибами від Гордона Рамзі."Сьогодні" також писали, як зробити грибний паштет з овочами

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів