I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Заготовки з абрикосів на зиму: ТОП-5 рецептів

Найкращі рецепти домашніх заготовок з абрикосів з фото

Заготовки з абрикосів – найкращий спосіб насолоджуватися приголомшливим смаком цих фруктів і влітку, і взимку. З абрикосів варять варення, джеми і конфітюри, готують з них компоти і вино. Крім цього, плоди можна сушити і заморожувати. Ми пропонуємо вам прості, але дуже смачні заготовки на зиму з абрикосів.

Варення з половинок абрикосів

Абрикосове варення
Абрикосове варення

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор – 750 г – 1 кг

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Розділіть абрикоси на часточки і видаліть кісточки. Шарами викладіть в таз, чергуючи з цукром. Залиште абрикоси з цукром мінімум на 12 годин, щоб плоди пустили сік.
  2. Доведіть до кипіння, варіть 20 хвилин. Залиште остигати на 10-12 годин.
  3. Проваріть ще 15 хвилин, залиште на 10-12 годин. Як варіант, в самому кінці можна додати трохи лимонного або апельсинового соку.

Джем з абрикосів з лимоном

Абрикосовий джем
Абрикосовий джем

Час приготування:

Реклама
  • більше 3-х годин

Складові:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор – 1,5 кг
  • Лимон – 1,5 шт.
  • Вершкове масло – 2 ст. л.

Дивіться відео, як зробити абрикосовий мус без цукру:

Спосіб приготування:

  1. Помийте і очистіть абрикоси, наріжте їх часточками. Каструлю для варіння рясно змастіть вершковим маслом.
  2. Наповніть ємність абрикосами, чергуючи шари з цукром. Вичавіть сік з лимонів. Накрийте посуд кришкою і залиште на 12 годин. Соку буде досить багато, тому якщо його занадто багато в порівняно з кількістю фруктів, то зайву частину слід злити, адже сік повинен лише покрити абрикоси.
  3. Поставте каструлю на повільний вогонь, поки не розчиниться цукор. Це займе приблизно 15-20 хвилин. Після закипання збільшуйте вогонь і варіть вміст не менше 20 хвилин. Не забувайте часто перемішувати.
  4. Перевірте джем на готовність. Налийте невелику кількість на блюдце і подивіться на ступінь густоти, якщо ви любите густіше, то продовжуйте варити ще 5-10 хвилин, поки джем не дійде до потрібної консистенції.

Абрикосовий конфітюр

Конфітюр з абрикос
Конфітюр з абрикос

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Складові:

  • Абрикос – 2 кг
  • Цукор – 2 кг 750 г
  • Вода – 1 чашка

Спосіб приготування:

  1. Змішати цукор з водою і довести суміш до кипіння і однорідної маси. Остудити.
  2. Очистити абрикоси від шкірки. Для цього помиті плоди занурити в киплячу воду на кілька секунд і відразу ж перемістити в холодну воду. Зняти шкірку.
  3. Абрикоси слід звільнити від кісточки і розділити на часточки, після чого з'єднати з сиропом. На повільному вогні доведіть вміст каструлі до кипіння, заберіть ємність з плити. Перемістіть абрикоси в прохолодне місце на 12 годин. Не забувайте, що під час цієї процедури збирається багато піни, яку рекомендують видаляти поступово, не даючи їй закарамелізуватися. В середньому доводити до кипіння абрикоси через 12 годин слід не менше, ніж тричі, а то і чотири рази. Головним орієнтиром стане однорідна густа маса, що осідає на дні.
  4. Закрийте абрикосовий конфітюр в банки.

Абрикоси в сиропі на зиму

Козероги – кисло-солодкий абрикосовий сік
Козероги – кисло-солодкий абрикосовий сік

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • Абрикоси – 1,5 кг
  • Цукор – 1,5 склянки
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Абрикоси на зиму для цієї заготовки повинні бути щільними.
  2. Помийте і очистіть від кісточок абрикоси. Готовими шматочками заповніть банку. Насипте цукор.
  3. Окремо закип'ятіть воду і залийте в банку по плечики.
  4. Накрийте банку кришкою і стерилізуйте п'ять хвилин від моменту закипання. Після чого закатайте банку.

Абрикосовий компот з апельсином і м'ятою

Компот з апельсинами та абрикосами
Компот з апельсинами та абрикосами

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • Абрикоси – 500 г
  • Лимон – 1-2 кружечки
  • Апельсин – 3-4 кружечки
  • М'ята – 1-2 гілочки
  • Цукор – повний стакан

Спосіб приготування:

  1. Вимийте абрикоси. Розріжте плоди на половинки і витягніть кісточки.
  2. Лимони, апельсини і м'яту промийте під гарячою водою. Наріжте цитрусові плоди кружечками завтовшки 5-6 мм. Дістаньте зі шматочків кісточки.
  3. Закип'ятіть воду в каструлі. Простерилизуйте 3 л банку, а потім покладіть в неї фрукти і м'яту. Налийте окріп до горлечка ємності. Прикрийте банку кришкою і залиште на 15 хвилин.
  4. Злийте воду з банки в каструлю. Додайте в рідину цукор і прокип'ятіть 5-6 хвилин. Вилийте приготований розчин назад у банку і герметично закрийте її за допомогою спеціальної машинки.
  5. Переверніть банку догори дном, прикрийте її ковдрою і остудіть компот. Потім поставте ємність в місце зберігання.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити абрикосове варення з лавандою. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом абрикосового вина.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти