I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Заготовки з дині на зиму: кращі рецепти консервації

Кращі рецепти заготовок з дині на зиму з фото

Ми звикли їсти диню в свіжому вигляді і додавати її соковиту м'якоть в салати, десерти та напої. Але не всі знають, що з дині можна зробити заготовки на зиму: замаринувати, зварити варення і закрити в сиропі.

Основний критерій вибору смачної дині – аромат, свіжий і солодкий. Не менш важливими є і забарвлення – насиченого жовтого, золотистого або яскраво-оранжевого кольору.

Реклама

Диня на зиму "Пальчики оближеш"

Складові:

  • 2 кг стиглої дині
  • 350 г цукрового піску
  • 1 ч.л лимонної кислоти
  • 1 л кип'яченої води

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Для цього рецепта підійдуть навіть незрілі і несмачні плоди. Для початку їх потрібно промити холодною водою, потім зрізати скоринку і витягти насіння. Нарізати невеликими кубиками.
  2. На плиту поставити сотейник з водою і розмішати в ній лимонну кислоту з цукром. Поки сироп закипає, розподілити часточки по стерилізованих банках. Бажано використовувати 0,5-літрові ємності.
  3. Коли сироп закипить, відразу залити його в банки зі шматочками дині.
  4. Тепер заготовку потрібно простерилізувати в тарі з водою. Невеликі баночки досить прокип'ятити 10 хвилин.
  5. Закрутити кришками і прибрати в тепле місце на кілька годин. Такими шматочками можна прикрашати торти або морозиво.

Диня на зиму в сиропі
Диня на зиму в сиропі

Смачна диня на зиму

Складові:

  • 300 г дині сорту "Торпеда"
  • 300 г дині сорту "Медова"
  • 400 г цукру

Дивіться відео, як законсервувати диню з інжиром:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Дині очистити від насіння і шкірки. Нарізати м'якоть кубиками.
  2. Засипати цукром і дати настоятися 2-3 години.
  3. Варити до закипання, зняти з вогню і відставити на 1 годину.
  4. Повторити три рази.
  5. Викласти варення в чисті баночки, закрутити кришками. Можна прибирати в льох.

Маринована диня на зиму

Складові:

  • 600 г дині без шкірки і кісточок
  • 700 мл води
  • 3 ст.л. солі

Для маринаду:

  • 120 мл яблучного оцту
  • 50 мл води
  • 100 г цукру
  • 1 ст.л. меду
  • 1/2 лайма чи лимона
  • 1/2 см кореня свіжого імбиру
  • 1 см палички кориці
  • 1/4 ч.л. гвоздики

Спосіб приготування:

  1. М'якоть дині нарізати кубиками 1х1 см.
  2. Лайм (або лимон) нарізати тонкими кружечками.
  3. У каструлю налити воду, додати сіль і довести до кипіння. Простежити, щоб сіль розчинилася.
  4. Покласти шматочки дині і готувати на слабкому вогні 15 хвилин.
  5. Злити рідину, а шматочки дині опустити в холодну воду. Дати охолонути і відкинути на друшляк.
  6. У сотейник налити воду і оцет, насипати цукор, додати мед і лайм. Спеції покласти в марлевий або полотняний мішечок і опустити в маринад.
  7. Нагрівати маринад, поки цукор не розчиниться. Додати диню.
  8. Варити на слабкому вогні протягом 1 години, поки диня не стане прозорою, а сироп трохи загусне.
  9. Розлити заготовку в банки, в кожну покласти по шматочку лимона з сиропу.
  10. Закрити прокип'яченими кришками і пастеризувати 15 хвилин.

Диня у власному соку
Диня у власному соку

Диня на зиму без стерилізації

Складові:

  • 500 г м'якоті дині без шкірки і насіння
  • 500 г цукру
  • 1 паличка кориці
  • 2 зірочки бодяну
  • 3 бутона гвоздики

Спосіб приготування:

  1. Диню нарізати кубиками однакового розміру. Скласти в глибоку миску або в каструлю для варіння.
  2. Додати цукор і добре перемішати, щоб покрити кожен шматочок дині. Накрити кришкою і залишити при кімнатній температурі на 8-10 годин. Суміш потрібно час від часу помішувати.
  3. Відкинути шматочки на дині на друшляк, підставивши під нього каструлю. Дати постояти 20-30 хвилин.
  4. Поставити каструлю з динним соком на вогонь. Довести до кипіння. Періодично помішуючи, проварити протягом 5-7 хвилин на середньому вогні.
  5. Додати в сироп шматочки дині і всі спеції. Помішуючи, довести до кипіння. Готувати 5 хвилин і вимкнути вогонь. Дати повністю охолонути при кімнатній температурі.
  6. Потім знову довести до кипіння і варити ще 5 хвилин. Остудити. На третій раз проварити протягом 10 хвилин.
  7. Перелити гаряче варення в стерилізовані банки і закатати. Зберігати в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Чудо-диня на зиму в банках

Складові:

  • 2-2,5 кг. дині
  • 2 склянки цукру
  • 1 ч.л. лимонної кислоти
  • 1 л води

Спосіб приготування:

  1. У літрову банку насипати 2 склянки цукру і 1 ч. ложку лимонної кислоти.
  2. Зверху долити води, розмішати і вилити в каструлю.
  3. Сироп довести до кипіння.
  4. Диню почистити, порізати шматочками і щільно викласти в стерилізовані банки.
  5. Залити шматочки дині киплячим сиропом і стерилізувати в каструлі з водою 10 хвилин. Після чого закатати.

Варення з дині на зиму
Варення з дині на зиму

Диня, консервована на зиму

Складові:

  • 1 кг дині
  • 1,5 склянки цукру
  • 0,5 ч.л. лимонної кислоти
  • Вода – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Диню очистіть від шкірки, всередині видаліть насіння і волокна. Залиште тільки щільну м'якоть для консервації. Поріжте кубиками.
  2. Покладіть не дуже щільно шматочки дині в стерильні баночки. Залийте їх окропом. Дайте постояти 10 хвилин. Тепер злийте воду з усіх баночок в одну ємність, додайте у воду цукор і лимонну кислоту.
  3. Перемішайте, доведіть до кипіння і знову розподіліть воду по банках. Прикрийте кришками банки і простерилизуйте їх зручним способом по 5 хвилин, потім закупорьте. Консервована на зиму диня для зберігання готова.

Диня у власному соку на зиму

Складові:

  • 1,5 кг цукру
  • Вода – за смаком
  • 1 кг дині
  • 0,5 ч.л. лимонної кислоти

Спосіб приготування:

  1. Банки необхідно ретельно промити і поставити в духовку на мінімальну температуру хвилин на 10.
  2. Диню гарненько помити, розрізати навпіл і видалити кісточки.
  3. Очистити диню від шкірки і порізати м'якоть невеликими кубиками.
  4. Дістати банки з духовки і укласти в них диню, дуже щільно набивати не потрібно.
  5. Залити банки окропом і накрити кришкою, залишити постояти 10 хвилин.
  6. Акуратно, притримуючи кришку, злити воду з банки в каструлю, додати цукор і лимонну кислоту.
  7. Варити цукровий сироп на невеликому вогні до закипання, постійно помішуючи.
  8. Залити цукровим сиропом банки з динею.
  9. Тепер потрібно банки стерилізувати – в каструлю налити воду і довести її до кипіння. На дно каструлі краще постелити рушник, щоб банки не розбилися об дно. Поставити в каструлю гарячі банки і кип'ятити на самому маленькому вогні протягом 10 хвилин. Стерилізовані банки закатати кришкою і накрити рушником, залишити так до повного охолодження.
  10. Зберігати таку диню можна в холодильнику або погребі.

Консервована диня в сиропі
Консервована диня в сиропі

Диня на зиму в сиропі

Складові:

  • 600 г дині
  • 1 склянка цукру
  • 400 мл води
  • 2 ст. л. лимонного соку

Спосіб приготування:

  1. У воду всипати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння і поварити протягом 5 хвилин, щоб сироп загус. Додати лимонний сік, перемішати.
  2. Диню очистити від шкірки і насіння.
  3. Нарізати диню кубиками і розкласти в стерилізовані банки.
  4. Гарячий цукровий сироп влити в банки з динею.
  5. Прикрити банки кришками і простерилізувати звичним способом, в воді або в духовці, протягом 15 хвилин. Зручно стерилізувати банки з консервацією в духовці. Для цього її треба нагріти до 150 ºС, поставити банки і ввімкнути таймер на 15 хвилин. Потім акуратно вийняти банки з духовки, щільно закрутити кришками.
  6. Остудити і прибрати для зберігання в прохолодне місце.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом закуски з дині, а також писали, як приготувати пісочний пиріг з динею.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти