Дієтична, ситна і смачна куряча грудка підходить для приготування безлічі корисних страв. Найпростіший варіант – запекти куряче філе в духовці з лимонним соком і часником.
Щоб м'ясо залишалося соковитим, багато кулінарів радять попередньо вимочити його в соляному розчині. Для цього потрібно покласти грудку мінімум на 20 хвилин в солону холодну воду (в ідеалі у вас повинен вийти 4% -ний розчин солі).
Куряча грудка в лимонному соці
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 119 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе
- Сік одного лимона
- 2 столові ложки оливкової олії
- Кілька зубчиків часнику
- Спеції за смаком
Спосіб приготування:
- Вимийте куряче філе і обсушіть.
- У мисці змішайте лимонний сік зі спеціями, оливковою олією і часником.
- Помістіть курку в форму для випічки і залийте лимонним соусом. При бажанні, можна помаринувати в ньому курячі грудки деякий час.
- Прикрийте фольгою і помістіть в попередньо розігріту духовку.
- Запікайте курячу грудку в духовці близько 30 хвилин.
Як подавати курку
Запечене куряче філе можна подавати з відвареним рисом, картопляним пюре, салатів зі свіжих або запечених овочів. З соусів найкраще підійдуть йогуртовий і гірчичний.
Дивіться відео, як приготувати дієтичне куряче філе:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти куряче філе з ягодами . "Сьогодні" також ділилися рецептом курячої грудки в пікантному маринаді .