Запікати можна практично всі види риб . Такий вид обробки підходить навіть для прихильників здорового харчування. Перед тим, як запекти рибу цілком, її необхідно грамотно підготувати: випатрати і почистити.
Подавати запечену цілком рибу слід на спеціальному блюді. Перед подачею її можна прикрасити кружечками свіжого лимона, помідора, кільцями цибулі, а також посипати рубаною зеленню.
Запечена риба в духовці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 156 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг очищеної риби (кефаль, лосось, форель)
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 200 г білого сухого вина
- 50 г вершкового масла
- 1-2 стручки консервованого перцю
- Цедра лимона або лайма
- Зелень
- Сіль
Спосіб приготування:
- Ретельно промити рибу холодною водою, натерти сіллю. Застелити блюдо фольгою.
- У найбільш товстій частині рибної м'якоті зробити з обох сторін по два-три глибоких діагональних надрізи. Покласти на підготовлене блюдо.
- Посипати рибу дрібно нарізаною цибулею і залити її вином. Полити зверху розтопленим маслом. Загорнути голову і хвіст риби в фольгу, щоб не пересушити.
- Запікати в духовці протягом 45 хвилин. Один-два рази полити соком, що виділився.
Як прикрасити рибу
Перекласти готову рибу на тарілку сервіровки і прикрасити перцем, дрібно нарізаними гострим ножем цедрою лимона або лайма. Посипати зеленню.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних страв з червоної риби . "Сьогодні" також розповідали, як запекти скумбрію в рукаві .