Если вы празднуете Пасху, куличи и творожные пасхи обязательно должны присутствовать в эЗЯкщо ви святкуєте Великдень, куличі і сирні паски обов'язково повинні бути присутніми цього дня на вашому столі. І навіть якщо у вас є свій, перевірений поколіннями родинний рецепт, спробуйте приготувати святкову паску по-новому – наприклад, за родинним рецептом Даші Малахової. Вам обов'язково сподобається!
Сирна паска запечена
Інгредієнти:
- 1/2 кг сиру
- 75 г вершкового масла
- 1/2 склянки картопляного крохмалю
- 1/2 склянки цукру
- 1/2 склянки родзинок
- 1/2 склянки волоських горіхів
- 5 яєць (2 жовтки + 3 яйця з білками)
- оливкова олія
- цедра 1/2 лимона
- щіпка ваніліну
Для глазурі:
- 1 склянка цукрової пудри
- трохи лимонного соку
- 1/2 стручка ванілі
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Розм'якшіть вершкове масло, вийнявши його заздалегідь з холодильника.
- Промийте ретельно родзинки.
- Подрібніть в блендері волоські горіхи.
- Перекрутіть на м'ясорубці сир, додайте до сирної масу розм'якшене вершкове масло і ретельно все перемішайте.
- Збийте яйця з цукром. Введіть в збиті яйця крохмаль, ванілін і цедру, не перестаючи перемішувати.
- Додайте до сирної маси збиті з цукром і крохмалем яйця і знову ретельно перемішайте.
- Додайте до маси родзинки, волоські горіхи і акуратно перемішайте.
- Наповніть приблизно до половини обсягу форму, попередньо змащену оливковою олією. Випікайте паску 40 хвилин (залежно від розміру форм) при температурі 180 °С.
- Для глазурі змішайте віночком цукрову пудру, лимонний сік і насіння ванілі. Покрийте сирні паски і прикрасьте марципановими квітами.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом гарячих хрестових булочок від Даші Малахової і рецептом панеттоне від Юлії Висоцької. Сайт "Сегодня" також писав, як пофарбувати яйця буряковим соком.
Дивіться відео, як пофарбувати крашанки: