Запечений інжир в духовці з сиром і медом – це дуже проста, але смачна і ефектна закуска, яка готується за лічені хвилини. До столу її можна подавати разом з келихом легкого вина.
Плоди інжиру повинні бути стиглими і солодкими, але щільними – щоб не втратили форму при запіканні.
Запечений інжир з козячим сиром і медом
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 250 ккал на 100 г
Складові:
- 3 шт. інжиру
- 50 г козячого сиру (фети або камамберу)
- 1 ст.л. меду
Спосіб приготування:
- Інжир помити і обсушити, зробити на кожному хрестоподібний надріз зверху. Вкласти всередину козячий сир.
- Відправити інжир в форму для запікання і поставити на 5-7 хвилин в розігріту до 220 °С духовку.
- Полити запечений інжир медом і подавати до столу.
Корисна порада
Ви можете додати в начинку кілька свіжих листочків розмарину або чебрецю, а також волоські або кедрові горішки. Готову закуску можна буде скропити бальзамічним соусом.
Дивіться відео, як спекти дієтичну галету з інжиром:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом літнього салату з інжиру, винограду і блакитного сиру, а також розповідали, як приготувати французький десерт клафуті з інжиром і бананом.