Млинцевий торт зі сметанно-сирною начинкою готується навіть простіше, ніж традиційні українські налисники. Вам потрібно буде посмажити тонкі млинці на молоці і прошарувати їх солодким кремом.
Перед подачею десерт можна прикрасити свіжими ягодами або фруктами, шоколадною стружкою, кондитерської посипкою або цукатами.
Млинцевий торт зі сметанно-сирним кремом
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 192 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 2 склянки борошна
- 2 склянки окропу
- 2 склянки молока
- 4 яйця
- 4 ст. л. рослинної олії + для смаження
- 1 ч. л. солі
Для крему:
- 250 г сиру
- 300 г сметани
- 3 ст. л. цукру
- Ванільний цукор
- Лимонна цедра
Дивіться відео, як зробити італійський рисовий пиріг:
Спосіб приготування:
- Яйця з сіллю збити в піну.
- Не перестаючи збивати, влити окріп. Маса сильно збільшиться в об'ємі.
- Продовжуючи збивати, всипати борошно. Потім влити молоко і олію. Перемішати все міксером.
- Посмажити тонкі млинці на змащеній олією сковороді. Вона повинна бути невеликого діаметру.
- Сир і 150 г сметани подрібнити блендером до однорідного стану. Додати цукор, ванільний цукор, лимонну цедру і залишки сметани. Добре збити.
- Взяти 16 млинців, змастити кремом і за бажанням полити домашнім полуничним соусом .
На замітку
Торт можна подавати відразу, можна приготувати заздалегідь і залишити в холодильнику.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами десертних соусів до пирогів і штруделів .