Багато людей з дитинства люблять сирники і вважають їх ідеальною стравою для сніданку. Готувати сирники просто і швидко: потрібно змішати сир, цукор, борошно і яйце. Але ви в будь-який момент можете пофантазувати і збагатити страву на свій смак, додавши ягоди, горіхи або родзинки.
Сирники з родзинками і волоськими горіхами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 164 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г сиру
- 3 ст. ложки борошна
- 2-2,5 ст. ложки цукрового піску
- 1 яйце
- 50 г ядер волоських горіхів
- 50 г родзинок
Спосіб приготування:
- Змішати сир, яйце, борошно, цукровий пісок і подрібнені волоські горіхи.
- Сирну масу розділити на невеликі кульки (по 60 г), сформувати з них сирники і з двох боків обсмажити на сковороді.
- Подавати сирники з родзинками і горіхами з варенням, згущеним молоком, сметаною або медом.
Корисні поради
- Щоб сирники вийшли ніжними, необхідно бути уважним до дрібниць. Наприклад, сир краще протерти через сито і тільки потім перемішати його з яйцем, цукром, борошном. І лише після цього додавати волоські горіхи або родзинки.
- Перед тим, як додавати родзинки, обов'язково ненадовго замочіть їх у воді, а потім дайте висохнути. Для цього перекладіть їх на серветку і злегка відіжміть. Завдяки цьому сирна маса не буде рідкою і з неї буде легко сформувати сирники.
- Щоб сирники не підгорали, бажано смажити їх на маленькому вогні в уже розігрітій олії.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованих сирників від Лілії Ребрик, а також писали, як зробити дієтичні сирники від Тетяни Литвинової.