Не знаєте, що робити з бадиллям часнику? Рецептів існує маса. З молодого зеленого часнику готують соуси, рагу, закуски, приправи і заготовки на зиму. Часникові стрілки додають в супи, випічку і основні страви. А салат з цибулі та часнику виходить пікантним і досить гострим.
Стрілки часнику є ще й відмінним джерелом вітамінів. Причому, як з'ясувалося, в бадиллі їх міститься набагато більше, ніж в самому часнику.
Соус із зеленого часнику
Час приготування:
- 5 хвилин
Складові:
- Зелений часник молодий, стрілки часнику – 200 г
- Рослинна рафінована олія – 40 г
- Сіль за смаком
- Коріандр мелений – 1/2 ч. л.
- Перець чорний мелений – 1/4 ч. л.
Спосіб приготування:
- Для приготування часникової пасти потрібні стрілки часнику разом з білою частиною. Часник нарізати і помістити в чашу блендера.
- Додати коріандр, чорний мелений перець, влити олію.
- Все подрібнити на високій швидкості блендера до стану кашки. Також можна перекрутити часник на м'ясорубці з дрібною решіткою.
- Додати сіль за смаком, перемішати. Пасту з зеленого часнику можна подати до м'яса, використовувати в якості доповнення до різних страв. Зберігається вона до тижня в скляній закритій баночці в холодильнику.
Дивіться відео, як приготувати рис з часником і розмарином:
Смажений часник: рецепт
Час приготування:
- 20 хвилин
Складові:
- Часник – 300 г
- Олія соняшникова – 4 ст.л.
- Сіль, перець – чайна ложка
Спосіб приготування:
- Молодий часник потрібно помити, обрізати корінці, перебрати.
- Нарізати стрілки шматочками завдовжки 3 см.
- Налити на розігріту сковороду олію і додати зелень.
- Закрити кришкою і смажити на середньому вогні 10 хвилин. Посолити і поперчити за смаком.
Як засолити молодий часник
Час приготування:
- більше 3-х годин
Складові:
- Стрілки часнику – 1 кг
- Листя чорної смородини – 4-5 шт.
- Листя вишні – 3 шт.
- Корінь хрону – 1/2 шт.
- Зелень кропу – 100 г
Для розсолу:
- Вода – 1 л
- Сіль – 60-70 г
- Чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Перебрати стрілки часнику, промити їх холодною проточною водою і нарізати шматочками завдовжки 10 см.
- Корінь хрону натерти на дрібній тертці, подрібнити зелень кропу і змішати з хріном і нарізаними часниковими стрілками.
- Укласти все в банки, перекладаючи листям чорної смородини і вишні. Приготувати розсіл, розчинивши в киплячій воді сіль і перець.
- Остудити розсіл до 50 ºС, залити ним вміст банок, накрити зверху банки складеною в 2-3 шари марлею і залишити при кімнатній температурі. Через 5 днів накрити банки щільними поліетиленовими кришками і відправити на зберігання в прохолодне місце.
Салат із зеленого часнику
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 1 пучок молодого листя часнику
- 1 пучок зеленої цибулі
- Варена в мундирі картопля
- Варене яйце
- Майонез
- Сіль
Спосіб приготування:
- Листя часнику потрібно добре перебрати і помити. Те ж саме зробити з зеленою цибулею.
- Зелень дрібно порізати, посолити і трохи пом'яти.
- Додати трохи вареної картоплі і терте яйце. Заправити салат майонезом і подавати.
Нагадаємо, раніше ми писали, як посмажити редис з часником і зеленню, а також ділилися рецептом креветок в часниково-вершковому соусі .