Як багатьом відомо, жульєн – це в насамперед спосіб нарізки. Але ми звикли називати так гарячу закуску з грибами і сиром. І хоча в традиційному рецепті жульєну часто використовується куряче філе, без нього легко можна обійтися. Вийде і смачно, і ситно.
Жульєн з грибами та сиром
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 132 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 цибулини
- 500 г печериць
- 1 ст.л. борошна
- 2 яйця
- 1 склянка сметани
- 1 ст.л. панірувальних сухарів
- 100 г пармезану
- 2 ст.л. рослинної олії
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Очищену цибулю подрібніть і обсмажте на олії до прозорості.
- Печериці почистіть, наріжте соломкою, обшпарте гарячою водою і обсмажте у вершковому маслі або рослинній олії до готовності.
- Зробіть сметанний соус. Налийте в сковорідку трохи олії і обсмажте в ній борошно. Збийте яйця і змішайте їх зі сметаною, додайте обсмажену муку. Посоліть і поперчіть.
- З'єднайте обсмажені гриби і цибулю, викладіть в кокотниці.
- Гриби і цибулю залийте соусом. Сир змішайте з сухарями і посипте цією сумішшю майбутній жульєн.
- Поставте в розігріту духовку і запечіть до появи рум'яної сирної скоринки.
Як подавати закуску
Жюльєн їдять гарячим. Щоб не обпектися, на ручку кокотниці можна надіти згорнуту трикутником серветку.
Дивіться відео, як приготувати пасту з грибами:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами випічки з лисичками, а також писали, як приготувати ідеальний грибний паштет.