Клафуті готується з рідкого тіста, схожого на млинцеве. Традиційним вважається варіант з додаванням свіжої вишні чи черешні з кісточками. Але взимку цей десерт можна приготувати з яблуками і горіхами.
Дивіться відео, як спекти смачний вишневий пиріг:
Форма для клафуті не повинна бути роз'ємною, інакше тісто витече.
Клафуті з яблуками і горіхами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 162 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Жменя колотих волоських горіхів
- 1 ст.л. кальвадосу, коньяку або рому
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру або трохи ванільної есенції
- 4 яйця
- 300 мл молока
- 2-3 яблука
Спосіб приготування:
- Для тісту змішати борошно, цукор і ванільний цукор або есенцію. Додати яйця і ретельно перемішати.
- Влити молоко і алкоголь. Тісто вийде рідке, майже як млинцеве. Дати йому постояти півгодини.
- Форму діаметром 26 см змастити маслом і присипати борошном. Або підготувати кілька невеликих керамічних форм.
- Яблука нарізати на часточки або кубики, укласти в форму. Рівномірно розподілити горіхи. Залити начинку тістом.
- Випікати клафуті при 180-190 °С протягом 40-50 хвилин.
Як подавати клафуті
Клафуті смачний як в теплому вигляді, так і повністю охолоджений. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою і прикрасити половинками волоських горіхів.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися найкращими рецептами яблучної шарлотки . Ми також розповідали, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт .