Сирна запіканка – блюдо, яке можна їсти хоч щоранку. Особливо, якщо кожен раз готувати її по-різному. Наприклад, додати в сир сушену журавлину і кокосові пластівці. А подавати – з грейпфрутом і медом.
Дивіться відео, як приготувати італійський рисовий пиріг:
Сирна запіканка з кокосом і грейпфрутом
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 197 ккал
Інгредієнти:
- 250 г сиру
- 1 яйце
- 1 ст. ложка цукру
- 1 ч. ложка розпушувача
- 30 г вершкового масла
- 1 ст. ложка сметани
- 50 г кокосової стружки
- 50 г сушеної журавлини
- Грейпфрут
- Мед
- Сіль
Спосіб приготування:
- У сир додайте яйце, цукор і трохи солі. Перемішайте виделкою.
- Додайте сметану, розпушувач і трохи вершкового масла. Ще раз перемішайте.
- У сирну масу додайте сушену журавлину і кокосову стружку, яка вбере в себе зайву вологу.
- Форму для запікання змастіть вершковим маслом і присипте кокосовою стружкою. Перекладіть сирну масу і запікайте в духовці протягом 20 хвилин при температурі 180 °С.
Як подавати запіканку
Готову запіканку, що трохи остигла, дістаньте з форми. Прикрасьте шматочками грейпфрута, очистивши їх від плівки. Подавайте з медом і сметаною.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирну запіканку з ожиною . "Сьогодні" також ділилися рецептами запіканки із сиру з яблуками .