6 поширених міфів про смажену їжу

Смажена їжа не так шкідлива, як вважають багато людей

У народі кажуть, що все смачне або шкідливе, або дороге, або призводить до зайвої ваги. Будь то смажена курка, картопля фрі або навіть морозиво – у більшості людей все, що готується в олії і покрите золотавою скоринкою, викликає дикий апетит. Але є і ті, хто готовий годинами розповідати, наскільки шкідливе смажене – згадують якісь міфи, залякують нещасних любителів фритюру і сіють паніку. Але чи мають так вони мають рацію? Likar.info розвінчує 6 найпопулярніших стереотипів про смажену їжу.

Смажена їжа завжди дуже жирна

Реклама

Коли кипляча олія стикається з продуктом, волога всередині неї – сік – теж починає закипати і виділяється назовні. У цей момент сік утворює своєрідний бар'єр, який зводить проникнення олії до мінімуму (а то, що все-таки проникає, стає хрусткою скоринкою). Так що, якщо готувати з використанням киплячого масла, то в сам продукт потрапить мінімум жиру, а ось при гасінні на слабкому вогні – навпаки.

Смажена їжа наближає інфаркт

Якщо ви регулярно їсте смажені страви, приготовані на соняшниковій або оливковій олії, то проблем з серцем не буде. Доведено дослідженням, звіт про який був опублікований в Британському медичному журналі.

Реклама

Якщо оливкова олія використовувається для смаження, її корисні властивості втрачаються

Навіть найніжніше масло холодного віджиму відмінно поводиться при смаженні і нітрохи не втрачає своїх унікальних якостей. А все тому, що корисні для серця ненасичені моножіри, які містяться в цій олії, не змінюються під впливом високих температур. Якщо не доводити оливкова олія до горіння, його поживні властивості і аромат зберігаються.

Смажений кабачок – те саме, що і смажена картопля

Реклама

Складно повірити, але картопля фрі або домашні чіпси – куди менше зло, ніж смажений баклажан або кабачок. А все тому, що при смаженні вони вбирають набагато більше масла, ніж картопля.

Усі насичені жири в смажених стравах підвищують рівень холестерину

В організмі насичені жири ведуть себе по-різному. Стеаринова кислота, як і мононасичених жирах, не підвищує рівень небезпечного холестерину ЛПНЩ, а навпаки забезпечує організм хорошим холестерином. Хороші насичені жири, які містяться в шоколаді і кокосі, насправді набагато корисніші для організму, ніж вважалося раніше. Але споживати ці продукти потрібно в помірних кількостях, тому що там дуже багато калорій (як і в будь-який інший жирної їжі).

Рослинну олію можна використовувати багато разів

Кожен раз, коли ви нагріваєте рослинну олію, вона все більше і більше темніє, і стає в'язким і густим. Зверху на такій олії утворюється піна, і це вірний знак, що її пора виливати.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти