Якщо відверто – ми дуже любимо святкувати. А оскільки у нас такий важлива нагода, то нам захотілося зробити щось особливе і поділитися цим з вами. Тому на честь свого дня народження ми разом з одним з найпопулярніших барів столиці PR bar склали для вас власну коктейльну мапу – з урахуванням важких, але захоплюючих журналістських буднів. Всі напої в нашій карті – з історією. Як, до речі, і наша газета.
В цілому ж створення нестандартних напоїв – загальноукраїнська тенденція.
"Україна сьогодні демонструє швидкий розвиток коктейльної культури. Рівень гастрономічних уподобань українців зростає – вони побували за кордоном, щось спробували і хочуть це отримати вдома. Коктейлі "Блакитна лагуна" і "Секс на пляжі" залишаються в 90-х", – говорить співвласник PR bar Віталій Маначинський.
Отже, будьте в тренді, експериментуйте і відзначайте разом з нами!
"Стаття"
- Лікер Kahlua 20 мл
- Лікер Baileys 20 мл
- Лікер Cointreau 20 мл
Щоб приготувати правильний коктейль "Стаття", необхідно нашаровувати всі інгредієнти так само акуратно і віртуозно, як ми створюємо свої статті з інформації і думок. Але є у цього шота й інше ім'я – "Б-52" (на честь американського бомбардувальника Boeing B-52).
"Ще стаття"
- Ром 30 мл
- Біттер Campari 15 мл
- Лікер Disaronno 15 мл
- Енергетик Red Bull 250 мл
Між першою і другою перерва невеличка, а між статтею і ще однією статтею – того менше. Тому, щоб осилити коктейль "Ще стаття", в нього додають енергетик. Сам напій – авторський, в стилі часів сухого закону і подається в ... каністрі!
"Гонорар"
- Віскі Jack Daniels 50 мл
- Лікер Cointreau 20 мл
- Лікер Giffard Peach 20 мл
- Сік лимону 25 мл
- Імбирний ель 100 мл
Цей коктейль нам хотілося б смакувати нескінченно, власне, як і наші журналістські гонорари. Інша назва – "Лінчбурзький лимонад". Він родом зі штату Теннессі, де розташований завод з виробництва віскі, який і входить до рецепту.
"Друкарська помилка"
- Біттер Campari 30 мл
- Червоний вермут 30 мл
- Ігристе вино Prosecco 100 мл
Часом одна незначна помилка може зіпсувати найталановитіший текст. Але не коктейль! "Сбальятто Негроні" – це класичний італійський річний мікс "Негроні" з одним "неправильним" компонентом. На відміну від оригінального рецепта, ми замість джина додаємо сухе ігристе вино.
"Дедлайн"
- Шотландський віскі 100 мл
- Окріп 100 мл
- Цукор 2 ч. л.
Найгарячіша пора роботи журналіста – дедлайн здачі матеріалів і номера в цілому. З ним потрібно впоратися так само швидко, як і з полум'яним шотом, інакше потрібного результату не досягти. Тому за дедлайни ми пропонуємо підняти келих класичного коктейлю Blue Blazer, винайденого у 1862 році. Мабуть, тоді теж знали про дедлайни.
"Нічний випуск"
- Ром Zacapa 35 мл
- Херес 10 мл
- Біттер Спайси 1 мл
- Трав'яна настоянка Fernet-Branca 10 мл
Ми любимо "Нічний випуск" з двох причин. По-перше, він такий же темний і трохи гіркий, як ночі, які ми проводимо в редакції, щоб встигнути розповісти про найостанніші новини. А по-друге, цей коктейль про кохання. Про нашу любов до роботи і про любов нашого бармена до своєї дружини Даші, для якої і був створений напій.
"Я у відпустку"
- Джин 45 мл
- Лікер Cointreau 20 мл
- Лікер Heering 20 мл
- Лікер Bеnеdictine 10 мл
- Сироп Grenadin 5 мл
- Сік лайма 20 мл
- Сік ананаса 60 мл
Тропічний мікс "Я у відпустку" можна сміливо назвати вибором редакції, тому що кожен журналіст мріє хоча б пару разів на рік прокричати його назву привселюдно і випаритися, щоб нудьгувати про роботу. Налаштуватися на потрібну хвилю допоможе класичний коктейль "Сінгапурський слінг".
Бонусний коктейль "Сегодня"
- Витриманий ром 20 мл
- Текіла 20 мл
- Горілка 20 мл
- Джин 20 мл
- Лікер Blue Curaao 20 мл
- Сік лимона 25 мл
- Імбирний ель 50 мл
Поради з приготування
Порада № 1 : За дві години до приготування коктейлів покладіть келихи в морозилку – тоді напій буде додатково охолоджений.
Порада № 2 : Покладіть інгредієнти-прикраси поруч з трубочкою – тоді буде передаватися не тільки смак коктейлю, але і його аромат.
Порада № 3 : Готуючи коктейль, інгредієнти однакової щільності досить змішати, а різної щільності краще збовтувати.
Порада № 4 : Перед подачею коктейль краще спробувати – використовуйте для цього одноразову трубочку.
Порада № 5 : Використовуйте мірний стаканчик, адже щоб коктейль вийшов, важливе точне дозування.