Головна Сьогодні

Що корисно їсти на сніданок, а що – ні

Дієтологи радять на ранок зелень і омлет

 Дієтологи радять їсти за сніданок омлет.
 Дієтологи радять їсти за сніданок омлет.

Інодівранковійметушнібагато хто нехтуєсніданком,адаремно -кажутьдієтологи.Згідно з останніми дослідженнями, зокрема,проведенимвуніверситетіАлабамипідкерівництвомМартінаЯнга,сніданком,якнайпершийприйомїжі,програмуєнашорганізмнавесьдень.

Що відбувається, якщоми неснідаємо:

-Сповільнюєтьсяобмінречовин;
-Повільнішеспалюютьсякалорії;
-Знижуєтьсяпрацездатністьорганізму.

І абсолютнопротилежнакартинаспостерігаєтьсяколимипоснідаливисококалорійнимипродуктами:

-Підвищуєтьсяметаболізм;
- Організмактивнішевитрачає енергію;
-Підвищуєтьсяпрацездатність,поліпшуєтьсясамопочуття.

Жирніпродуктинасніданокдопомагаютьнамсхуднути

МартінЯнгвважає,щоможнапоєднуватияйця,сосискиібекон,атакожінші калорійніпродукти.З іншогобоку,якщоминасніданоквживаємоякісьвуглеводи,тонашорганізмрозщеплюєтількивуглеводивперебігу всьогодня.Данатеорія булапідтверджена результатамиекспериментівнагризунах.Основний висновокполягаєвнаступному -якщоїстивранціжирніпродукти,нашорганізм будерозщеплюватижирипротягомвсього дня і,відповідно, цесприяєсхудненню.

Омлетнасніданок- користьнавесьдень

Тіж американськівченістверджують,щоскинути зайвувагу можна,снідаючиомлетом.За їх словами,з'їденийзранкуомлетдає-18%калорій.Бувпроведений наступнийексперимент.Учасникивпершийденьнасніданокз'їдалиомлетз трьохяєць.Нанаступнийденьїмдаливеликубулочкузсиромі зйогуртом.Обидва прийомиїжібули однаковіза кількістюкалорій,однаквонипривелидо різних результатів.Учені вимірювалирівеньгормонуголодуворганізмі.Післябулочкирівеньголодувиявивсявище,ніжпісляомлету.Цежпідтвердилосявідчуттяхсамихпіддослідних.

Щоне рекомендуєтьсяїсти на сніданок

Дієтологикажуть,звичайнібутерброди,якімиїмонасніданок,даютьнамвеличезну кількістькалорій,аленічогокорисноговсобі ненесуть-нівітамінів,німінералів,ніклітковини.Тому щобілийхлібцепродуктрафінований.У складіковбаси,звичайнихсосисок,сардельок,дужескладнознайти щоськорисне,атакжевершковемаслоабомайонез,якімивживаємовдуже великихкількостях,здоров'янам недодасть.

Корисніпродуктинасніданок

Длякорисного іздоровогосніданкудієтологирадятьвибиратицільно-зерновийхліб,хлібзвисівками,клітковину- це можутьбутилистясалату,стеблоселери,зелень.Замістьковбаси-натуральневідварнем'ясоіомлет.Також фахівецьрекомендують їстинасніданоккашу,такякзлаковідають великийприпливенергіїіє складнимивуглеводами,якідозволяютьпротриматися дообіду.

[LINKED_ARTS]

Джерело:miss-wellness.ru

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти