Ця страва дарує відчуття дому, затишку, гарного настрою. Приготуйте її, якщо у вас є трохи часу і хочеться порадувати близьких.
Курка з картоплею в духовці
Інгредієнти:
- 600 г курячих гомілок
- 600 г картоплі
- 250 г печериць
- 3 маленьких цибулини
- 1 середня морква
- 3-4 зубчики часнику
- 50 г сиру
- 50 мл сметани
- 50 мл рослинного масла
- Сіль, мелений перець
Рецепт приготування:
1. Курячі ніжки добре помийте і перекладіть в миску. Посипте сіллю і перцем, перемішайте.
2. Пропустіть через прес очищений часник і додайте до ніжок разом зі сметаною. Перемішайте і залиште маринуватися на 30 хвилин.
3. Тим часом підготуйте овочі. Очищені картоплю і моркву поріжте скибочками. Перекладіть їх у глибоку миску, додайте промиті і крупно нарізані гриби. Додайте сіль, мелений перець і рослинне масло. Перемішайте.
4. Очищену цибулю наріжте часточками.
ЧИТАЙТЕ ТАКЖ
5. Викладіть у форму 20x28 см підготовлені овочі і гриби, зверху розподіліть шматочки цибулі.
6. Поверх всіх інгредієнтів покладіть курячі ніжки. Поставте форму в духовку і запікайте при 200 С близько 1 години. За цей час страва повинна підрум'янитися.
7. Посипте курячі ніжки тертим сиром. Поверніть блюдо на 5 хвилин в духовку, щоб сир розплавився.
8. Подавайте курячі ніжки з грибами і овочами гарячими, посипавши подрібненою зеленню.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати рис для суші. Ми також ділились рецептом мідій у вершковому соусі.
Дивіться відео, як приготувати плов за рецептом телеведучого Олексія Суханова: