Жменя горіхів в день істотно знижує ризик виникнення раку і серцево-судинних захворювань.
Про це повідомили вчені з Імперського коледжу Лондона.
Під час свого експерименту вони проаналізували 29 досліджень, в яких взяли участь в цілому більше 800 тис. осіб.
В результаті з'ясувалося, що у учасників, які регулярно їли горіхи, ризик виникнення хвороб серця був нижче на 30%, передчасної смерті – на 22% і раку – на 15%.
Разом з тим, у учасників їли горіхи, був на 40% нижчий ризик виникнення діабету, а ризик померти від респіраторних захворювань – в два рази нижчий.
Як зазначають вчені, це пов'язано з речовинами, що містяться в горіхах: клітковиною, магнієм, поліненасиченими жирними кислотами і антиоксидантами.
Відомо, що ці речовини здатні знижувати ризик серцево-судинних захворювань і знижувати рівень холестерину в крові. Від інсульту найкраще захищає арахіс, а від раку – фундук.
У той же час вчені попереджають, що вживання горіхів надміру не дає ніяких переваг.
Читайте також:
- Вчені відповіли, чи дійсно Гроб Господній є усипальницею Христа
- Вчені з'ясували, в якому віці жінки втрачають привабливість
- Цікаве відкриття: вчені виявили морських "бджіл", які запилюють підводну траву
- Вчені знайшли переваги пізніх пологів
- Вчені з'ясували, де може існувати позаземне життя
- Вчені створили найчорніший матеріал в світі на основі золота
- Вчені з'ясували, як можна повернути забуті спогади
- "Хаббл" сфотографував найяскравішу галактику скупчення Центавра
- У Єгипті підтвердили виявлення останків легендарної цариці Нефертарі
- Вчені назвали простий спосіб продовжити життя літнім людям
- Вчені розвінчали міф про користь рясного пиття під час хвороби
- Вчені розкрили таємницю "крижаного серця" Плутона
- Медики розповіли, про що насправді говорить шум у вухах
- Google показав, як гине наша планета