I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Гарячі закуски на Новий рік: ТОП-5 рецептів

Ці страви послужать прекрасним початком святкової вечері

Одним з найголовніших пунктів новорічного меню-2018 гарячі закуски. Важливо, щоб вони були різноманітними і добре поєднувалися між собою.

Жюльєн з куркою і грибами

Реклама

dsc_7471

Фото: Delights Of Culinaria

Інгредієнти:

Реклама
  • куряче філе – 150 г
  • печериці – 150 г
  • цибуля ріпчаста – 80 г (для гасіння) + 145 г (для бульйону)
  • сир твердий – 60 г
  • соняшникова олія (рафінована) – 15 мл
  • вершкове масло – 15 г
  • сіль – 10 г (2 ч.л.)
  • лавровий лист – 1 шт.
  • запашний перець – 1 горошина
  • гвоздика – 1 бутон
  • біле сухе вино – 50 мл

Рецепт приготування:

1. Відваріть куряче філе в окропі, додавши до нього цибулину, сіль, перець, лаврове листя і гвоздику.

2. Цибулю і печериці наріжте соломкою.

Реклама

3. Потушкуйте цибулю в суміші рослинного масла і вершкового масла 15 хвилин. Потім додайте біле сухе вино і тушкуйте ще 5 хвилин. Викладіть цибулю на серветку.

4. На окремій сковороді підсушіть печериці.

5. Змішайте в мисці нарізане філе, гриби і цибулю, залийте соусом бешамель і все добре перемішайте.

6. Розкладіть жульєн по кокотницях або порційних керамічних формочках і густо посипте натертим сиром.

7. Поставте страву до попередньо розігрітої духовки.

Запікайте при температурі 200 градусів до повного розплавлення сиру – протягом 10-15 хвилин.

Пиріжки з листкового тіста з картоплею і м'ясом

meat-pies

Фото: emerils.com

Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г
  • картопля – 1 кг
  • м'ясо – 400 г
  • яйце – 1 шт.
  • твердий сир – 50 г
  • цибуля – 1 шт.
  • солоні огірки – 3-4 шт.
  • зелень
  • сіль перець

Рецепт приготування:

1. Відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності і приготуйте з неї пюре.

2. М'ясо наріжте дрібними шматочками, цибулю наріжте. Обсмажте м'ясо на сковороді протягом 3 хвилин, додайте до нього цибулю, посоліть, поперчіть, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте на невеликому вогні 10 хвилин.

3. Потім зніміть кришку і дайте потушкувати ще 3-4 хвилини. Солоні огірки наріжте дрібними кубиками.

4. Листкове тісто розділіть на безліч дрібних кульок і розкачайте їх в коржики. На кожен коржик з тіста покладіть кілька ложечок картопляного пюре, трохи м'яса з цибулею і солоні огірочки. Защипайте пиріжки, але не до кінця, щоб посередині залишилася дірочка.

5. Викладіть човники з начинкою на деко, змащене маслом, і випікайте в розігрітій до 180 °С духовці до готовності.

Фаршировані печериці з фетою і перцем

baconcreamcheesestuffedmushrooms6801

Фото: Onion Rings & Things

Інгредієнти:

  • великі печериці – 10 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • солодкий червоний перець – 0.5 шт.
  • бринза – 100 г
  • кріп – пучок
  • сіль

Рецепт приготування:

1. Печериці помийте, видаліть ніжки. Посоліть. Обсмажте капелюшки на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до легкої золотої скоринки. Викладіть на блюдо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

2. Ніжки грибів і цибулю подрібніть. Перець очистіть від насіння і прожилок і наріжте дрібними кубиками. Бринзу наріжте кубиками і подрібніть кріп.

3. Грибні ніжки обсмажте разом з цибулею і перцем. Додайте бринзу і кріп, перемішайте. Цією начинкою нафаршируйте підготовлені капелюшки печериць.

4. Поставте в розігріту до 180 °С духовку на 10 хвилин.

М'ясні рулетики з шинкою і огірками

0a8cd67f4974cc02bf555766b832a774

Фото: vkus-landia.ru

Інгредієнти:

  • свиняча або яловича вирізка – 750 г
  • шинка або бекон – 250 г
  • мариновані огірки – 200 г
  • сіль, перець – за смаком

Для соусу:

  • томатний соус – 200 мл
  • вода або овочевий бульйон – за смаком
  • сметана – кілька ложок
  • приправи – за смаком
  • рубана зелень – за смаком

Рецепт приготування:

1. М'ясо помийте, наріжте скибочками завтовшки 1,5 – 2 см. Відбийте молотком, посоліть і поперчіть з двох сторін. Покладіть на кожен шматочок по тонкій скибочці шинки і трохи нарізаних соломкою огірків. Загорніть в рулетики, за бажанням скріпіть їх зубочистками.

2. Розігрійте сковороду з рослинним маслом, обсмажте рулетики до золотистого кольору з усіх боків. Вийміть зубочистки.

3. Додайте томатний соус і воду, готуйте під кришкою близько 30-40 хвилин. Наприкінці додайте сметану, приправте за смаком і додайте зелень.

Темпура з креветок

sesame-tempura-shrimp

Фото: Mirakuya Japanese Restaurant

Інгредієнти:

  • великі креветки – 30 шт.
  • борошно – 120 г
  • картопляний крохмаль – 30 г
  • крижана вода – 200 мл
  • яйце – 1 шт.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • рослинне масло для фритюру

Рецепт приготування:

1. Очистіть креветки, залишивши хвостик. Надріжте кожну креветку уздовж спинки, а потім зробіть невеликий надріз поперек. Щоб креветка виглядала по можливості рівною і красивою, її потрібно стиснути по подовжньому розрізу і злегка витягнути.

2. Для кляру злегка збийте яйце, додайте воду, сіль, просіяні борошно і крохмаль, розмішайте виделкою.

3. Добре розігрійте масло для фритюру. Порціями викладайте креветки в кляр і смажте по 1-2 хвилини з кожного боку. Шумівкою дістаньте обсмажені креветки і викладіть на паперовий рушник для видалення зайвого масла.

4. Подавайте страву гарячою разом з соєвим соусом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептами традиційних салатів на Новий рік. Також ми розповідали, як запекти буженину в духовці.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти