Пропонуємо один з найпопулярніших новорічних напоїв в США, Канаді та ряді країн Західної Європи. Яблучний сік, зварений з додаванням запашних спецій і цитрусових, воістину закрутить голову і задасть святковий тон.
Пряний яблучний сидр
Інгредієнти на 4 порції:
- 1 л яблучного соку (в ідеалі – свіжовичавленого нефільтрованого)
- 2 палички кориці
- 1/2 апельсина
- 1 яблуко, порізане кубиками (за бажанням)
- 1/4 лимона
- 6 бутонів гвоздики
- 6 зерняток запашного перцю
- 2 коробочки кардамону
- 1 зірочка анісу
- вода
Рецепт приготування:
1. У апельсин увіткнути бутони гвоздики, відкласти.
2. Всі спеції скласти в каструлю з товстими стінками і обсмажити на середньому вогні 1 хвилину.
Додати трохи води так, щоб вона закривала дно каструлі, і довести до кипіння.
3. Варити протягом двох хвилин.
4. Залити прянощі яблучним соком, додати апельсин з бутонами гвоздики, лимон, нарізаний кружками, і яблуко. Варити на середньому вогні до дуже гарячого стану, але ні в якому разі не доводити до кипіння!
5. Накрити сидр кришкою і дати настоятися протягом 10-15 хвилин.
6. За допомогою вилки притиснути апельсин і лимонні дольки на дно каструлі, необхідно вичавити з фруктів залишки соку.
7. Подавати сидр гарячим у високих жароміцних келихах.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати глінтвейн і чим цей напій з червоного вина зі спеціями корисний для здоров'я.