Секрет смачної гречки – перед варінням потрібно злегка її обсмажити. Гриби підійдуть будь-які – печериці, лисички або білі.
Гречка з грибами в духовці
Фото: телеканал "Україна"
Складові:
- гречка – 150 г
- гриби – 5 шт.
- лавровий лист – 1 шт.
- зубчик часнику – 1 шт.
- цибуля – 1/4 шт.
- морква – 1/2 шт.
- рослинна олія – 1 ст.л.
Рецепт приготування:
1. Гречку перебрати, скласти на сковороду, додати лавровий лист. Смажити гречку потрібно тільки кілька хвилин, щоб вона підсохла.
2. Нарізати цибулю невеликими кубиками, моркву натерти на тертці. Гриби розрізати на 4 частини. У горщик налити трохи води, додати зубчик часнику і відправити туди підсмажену гречку разом з лавровим листом, накрити горщик кришкою.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. У сковорідку налити рослинну олію, додати туди гриби, моркву і цибулю, також посолити і поперчити. Все це добре перемішати.
Порада: Довго обсмажувати овочі не потрібно, відправити їх в горщик і перемішати. Якщо гречка з грибами дуже густі, додати воду або бульйон і ще раз добре перемішати, і накрити кришкою.
4. Відправити в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин.
Гречка з грибами в горщику готова! Її можна подавати як самостійне блюдо або гарнір.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом картопляної запіканки з грибами. Ми також розповідали, як приготувати закусочні трубочки з тіста з печерицями.
Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою за рецептом Олексія Суханова: