Рецептів сучасного чізкейку величезна кількість – кожна країна і нація підлаштовує його під свій спосіб життя. Наприклад, американці готують це блюдо з "Філадельфії", ізраїльтяни – з м'якого сирного сиру, італійці використовують рікотту, а французи – козячий сир. Сьогодні ми спечемо чізкейк в українському стилі – з сиру домашнього приготування.
Простий чізкейк з лимонною цедрою
Складові:
Для основи:
- вершкове масло – 100 г
- цукрове печиво – 200 г
Для начинки:
- сир – 1 кг
- яйця – 3-4 шт.
- ванільний цукор – 1 пакетик
- борошно – 100 г
- цукор – 5-7 ст.л.
- жирні вершки або сметана – 250 мл
- терта цедра одного лимона
Рецепт приготування:
1. Розігрійте духовку до 180°С.
2. Розтопіть нарізане вершкове масло в мікрохвильовій печі. Цукрове печиво подрібніть в дрібну крихту з допомогою блендера або качалки. Перемішайте печиво і масло. Утрамбуйте крихти в форму для випічки, сформуйте пальцями бортики. Поставте основу в духовку, поки готується начинка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Добре збийте занурювальним блендером всі інгредієнти для начинки, щоб вийшла однорідна маса без грудочок. Вилийте на основу і випікайте 10-15 хвилин.
4. Потім зменшіть температуру до 100°С і готуйте пиріг протягом години. Готовий чізкейк повинен злегка тремтіти в центрі.
5. Остудіть пиріг до кімнатної температури, потім дайте повністю охолонути в холодильнику.
6. Подавайте чізкейк разом з ягідним джемом, згущеним молоком або збитими вершками.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом зимового чизкейка з мандаринами. Ми також розповідали, як приготувати сирну запіканку з хурмою.
Дивіться відео про найдорожчі десерти в світі: