Як приготувати сироп для просочення бісквітів

Варіантів бісквітних просочень дуже багато. А вибір – це справа смаку

Просочення робить бісквіт солодким, соковитим і ароматним. З одного боку, сироп для торта – це великий простір для творчості. Але з іншого, при приготуванні важливо з точністю дотримуватися пропорції. Просочення, приготоване неправильно, зіпсує випічку.

Класика – це, звичайно, шоколадна просочення. Існує безліч варіантів його приготування. Ось один з них: візьміть 100 грамів вершкового масла, 1 ст.л. какао порошку, 1/2 банки згущеного молока. Для приготування використовуйте міксер. Спочатку розтопіть вершкове масло. Потім додайте в ємність згущене молоко і какао. Ретельно перемішайте суміш міксером. Шоколадна просочення готове!

Реклама

Деякі бісквітні просочення готуються з додаванням коньяку або інших алкогольних напоїв. Так, для приготування ароматного просочення візьміть 5 ст.л. цукру, 7 ст.л. лікеру, 1 ст.л. коньяку, 1 ст. води. Насипте цукор в ємність і залийте водою. Обережно помішуючи, доведіть сироп до кипіння. Коли він охолоне, влийте коньяк і лікер.

Для приготування просочення з варення візьміть наступні інгредієнти: 2 ст.л. варення або повидла, 50 грамів горілки, 250 мл води. Змішайте варення і воду. Поставте ємність на гарячу плиту на 2-3 хвилини. Коли суміш охолоне, додайте горілку.

Для приготування сиропу з кагором вам знадобляться наступні компоненти: 250 грамів цукру, 250 грамів води, 2 ст.л. кагору, 1 ч.л. лимонного соку, ванілін на кінчику ножа. Закип'ятіть в кастюльці воду і додайте цукор. Заважайте суміш ложкою, поки цукор повністю не розчиниться. Доведіть сироп до кипіння, додайте кагор, лимонний сік, ванілін і тут же приберіть каструлю з вогню. Дайте сиропу охолонути перед використанням.

Реклама

Кавове просочення має яскраво виражений присмак кави. Воно припаде до смаку тим, хто любить цей напій. Отже, для приготування вам знадобиться: 1 ст. води, 1 ст.л. коньяку, 2 ст.л. меленої кави, 1 ст. цукру. Змішайте половину склянки води і цукор. Нагрійте суміш до повного розчинення цукрового піску. Бажано довести сироп до кипіння. На воді, що залишилася, зваріть каву. Через 20 хвилин каву слід процідити. Тепер влийте чисту каву і коньяк в цукровий сироп. Ретельно розмішайте суміш і остудіть.

Ще одне неймовірно смачна просочення – вишнева. Для її приготування візьміть 1/3 ст. вишневого соку, 2 ст.л. цукру, 4 ст.л. коньяку, 1 ст. води. Особливість цього просочення в тому, що її не потрібно готувати на плиті. Змішайте вишневий сік, коньяк, цукор і воду. Перемішайте суміш ложкою, щоб цукор розчинився. Тепер просочення готове до використання.

Важливо: перед просоченням повністю остудіть бісквіт. Він повинен просто постояти 6-7 годин. Якщо ви заллєте просоченням гарячий бісквіт, він розмокне і розвалиться. Сироп теж не повинен бути гарячим. Найкращий варіант – це сироп кімнатної температури. Не остуджуйте просочення в холодильнику, так як вони можуть завмерти, а її властивості зміняться.

Реклама

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як навчитися пекти бісквіт. Також ми розповідали, як легко витягти желе з форми.

Дивіться відео, як зробити формочки для печива:


Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти