Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як врятувати печінку від впливу токсинів

Вчені рекомендують регулярно вживати морську рибу, що очистити печінку

Якщо ваша печінка ослабне, вона трохи збільшиться в розмірах, набрякне і навіть може змінити колір. Фото: sovdok.ru
Якщо ваша печінка ослабне, вона трохи збільшиться в розмірах, набрякне і навіть може змінити колір.
Фото: sovdok.ru

Морські види риб захищають печінку від розвитку різних захворювань. До такого висновку прийшли дослідники з Каліфорнійського університету. При регулярному включенні в раціон морської риби відбувається, як висловилися самі вчені, "блокування печінки від проникнення хвороботворних мікробів", пише Medikforum.ru.

Фахівці проаналізували дані спостережень за людьми, які їли рибу і риб'ячий жир, – з'ясувалося, що у них у всіх було відзначено зниження ймовірності ожиріння печінки і появи цукрового діабету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За словами авторів дослідження, морська риба містить в своєму складі речовини, які знижують рівень холестерину в крові і мінімізують ризик, пов'язаний з розвитком атеросклерозу. Зокрема, в ній присутні легкі для засвоєння білки і цінні амінокислоти. Регулярно вживання морської риби дозволяє поліпшити показники артеріального тиску, захищає від гіпертонії, а також нормалізує процес вироблення інсуліну, тим самим благотворно впливаючи на загальний рівень цукру в крові.

Нагадаємо, медики відкрили дивовижний механізм відновлення печінки. Дослідники пропонують лікувати пошкоджений орган методом імплантації пацієнту його ж холангіоцитів.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів