Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як поліпшити пам'ять і увагу: ТОП-5 продуктів для мозку

Заряджаємо мозок корисними елементами

Мозок зобов'язаний працювати добре. Фото з мережі інтернет.
Мозок зобов'язаний працювати добре. Фото з мережі інтернет.

Щоб поліпшити пам'ять і роботу мозку, зберегти працездатність і ясну голову, необхідно "заряджатися" корисними елементами.

1. БРОККОЛІ І ЯБЛУКА

Хочете, щоб з роками здатність мозку обробляти інформацію не знижувалася, розум залишався ясним, а пам'ять твердою? Частіше їжте овочі та фрукти. Особливо корисна для мозку брокколі. У ній багато вітаміну К і бору, брак яких призводить до зниження мозкової активності. Дуже корисні яблука. Речовини в них захищають клітини мозку від оксидантного стресу – він веде до втрати пам'яті і зниження інтелекту.

2. КАКАО-БОБИ

У них містяться поліфеноли (потужні рослинні антиоксиданти) і мінерали, які покращують кровообіг областей мозку, що відповідають за швидкість реакції і пам'ять. Крім того, какао-боби захищають мозок від окислювальних процесів, що призводять до хвороби Альцгеймера. Щоб попередити це захворювання, лікарі радять випивати чашку какао щодня.

3. РИБА

Якщо в організм надходить мало поліненасичених жирних кислот Омега-3, то клітини мозку погано працюють. Завдяки цим кислотам краще циркулює кров, а значить, в клітини потрапляє більше поживних речовин. Найкращим джерелом Омега-3 є жирні сорти риби – наприклад, лосось, сардина, тунець, форель. А ще в рибі багато вітамінів A, D, E, а також заліза, фосфору, кальцію, магнію, цинку і селену, необхідних для підтримки активності мозку.

4. ГОРІХИ

Для енергозабезпечення клітин мозку необхідний вітамін Е, яким багаті горіхи. Вітамін Е також захищає клітинні мембрани від пошкоджень і активізує розумові процеси. А ще в горіхах багато вітаміну С – потужного антиоксиданту, який використовується для виробництва нервових клітин і нейромедіаторів, а також вітаміну РР, каротину, дубильних речовин, заліза, кобальту та цинку. Але потрібно пам'ятати, що горіхи дуже калорійні, тому захоплюватися ними не варто.

5. МОЛОЧНІ ПРОДУКТИ

Вони містять велику кількість вітамінів групи В, які відповідають за збереження пам'яті, впливають на стан центральної нервової системи, захищають мозок від перевантажень і стресів, а також запобігають передчасному старінню клітин головного мозку.

Порада автора. Врахуйте, що для повноцінної роботи головного мозку необхідно не одну і не два речовини, а широкий "спектр". Тому намагайтеся урізноманітнити свій раціон і не налягайте на одні й ті ж продукти.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: liza.ua

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів