Якщо у вас залишилися переспілі банани, не поспішайте їх викидати. Всього за кілька хвилин з них можна зробити ідеальну заготовку для смузі, пирогів і кексів.
1. Візьміть перезрілі банани з цятками (вони відрізняються насиченішим смаком). Очистіть їх від шкірки.
2. Розріжте банани на скибочки завтовшки 2-4 см. Пам'ятайте, що маленькі шматочки буде набагато простіше збити в блендері; навіть найпотужніший блендер насилу зможе подрібнити цілий заморожений банан.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Викладіть банани в один шар на застелене пергаментом деко. Якщо ви просто відправите шматочки фруктів в целофановий пакет, вони злипнуться між собою, і їх згодом буде дуже складно розділити.
4. Поставте деко до морозильної камери і дочекайтеся, поки фрукти замерзнуть.
5. Викладіть банани в окремі пакети і поверніть до морозилки.
Для приготування смузі вам знадобиться один банан, а для оладок або кексу – півтора-два.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бананового кексу з шоколадом і горіхами.
Дивіться відео, як вживати фрукти з користю для організму: