Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як захистити себе від ранньої смерті

Про те, що яблука, як і інші фрукти, мають важливий набір вітамінів і мікроелементів відомо вже давно і не є загадкою для пересічних людей

Фото: sroki.net
Фото: sroki.net

Але, в черговий раз, вчені з Австралії вирішили вивчити властивості цього фрукта і зробили важливу заяву про те, що щоденне споживання яблук відстрочить можливу дату ранньої смерті на 35%, пише "Ортодокс".

Для того, щоб прийти до такого висновку їм довелося провести значне за своїми розмірами дослідження, яке тривало близько 15 років. В ході нього було вибрано 1456 літні людини, вік яких коливався від 70 до 85 років.

Кожному з майже півтора тисячі пенсіонерів щодня видавали певну порцію фруктів, і на підставі цього австралійські фахівці прийшли до висновку, що сприятливий вплив на організм, що веде до збільшення тривалості життя – вплив яблук в цьому раціоні. Цей експеримент наочно продемонстрував, що навіть одне яблуко, вжите в їжу за день, здатне продовжити життя в літньому віці.

Вчені відзначають, що подібному ефекту яблука зобов'язані високому вмісту в них флавоноїдів, тих самих активних біологічних сполук, які всіляко захищають рослини і багато в чому визначають їх корисні властивості, але в організмі людини не виробляються, і клітковині, чия сприятлива дію на серце, кишечник і внутрішню мікрофлору вже давно відомо. Саме ці структурні компоненти яблук дозволяють переконливо знижувати ризик утворення ракових пухлин, а також повертати рівень холестерину і кров'яного тиску в звичну норму.

Ці самі флавоноїди дають організму відмінну дозу антиоксидантів, які зміцнюють імунну систему і встають на захист наших клітин від ушкоджень, що так необхідно в літньому віці.

Трохи раніше англійські вчені з Оксфорда опублікували своє дослідження щодо яблук. Вони прийшли до такого висновку, сказавши про те, що великий вміст в них калію дозволяє при щоденному їх споживанні знизити ризик серцевого нападу.

Результати даних дослідження зайвий раз підкреслюють важливість натуральних продуктів для людського організму, вони здатні допомогти фахівцям вибудувати оновлений денний раціон для престарілих людей і спробувати звести на мінімум споживання лікарських препаратів, отриманих штучним шляхом. Одне яблуко, а стільки користі.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів