ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
- Зелений салат в упаковці
Вчені – бактеріологи попереджають : найнебезпечніший продукт в супермаркеті – порізаний і упакований зелений салат . Хоча на упаковці і написано , що він готовий до вживання , на ньому можуть жити шкідливі бактерії , що викликають кишкові захворювання . Вони потрапляють на салатні листя з грунту , і їх не можна знищити , адже салат не піддається термічній обробці . Щоб убезпечити себе , будь-яку куплену зелень потрібно ретельно мити .
- Ковбаса
Всесвітня організація охорони здоров'я визнала ковбасу , бекон і інші вироби з переробленого м'яса продуктами , які провокують рак . Нітрити , що містяться в них , в кишечнику можуть перетворюватися в нітрозаміни – сильні канцерогени . Копченості до того ж можуть містити ще одну канцерогенну речовину – бензопірен . Краще купити шматок доброї телятини , приготувати його самій і використовувати для закусок і сендвічів замість ковбаси .
- Бутильований зелений чай
Недавнє дослідження підтвердило : напій в пляшках , який продається під виглядом зеленого чаю , не має з ним нічого спільного . Зелений чай славиться своїми антиоксидантними властивостями , а ось в 20 пляшках бутильованого " чаю " антиоксидантів стільки ж , скільки в одній чашці справжнього. Цей напій складається в основному з води , а цукру в ньому більше , ніж в газованій воді . Краще самій заварити чай і взяти його з собою .
- Продукти з фруктовими добавками
Круасани , булочки з ягідною начинкою і солодкі йогурти виглядають дуже апетитно . Але всередині – фруктові наповнювачі , зручні для виробництва і продажу . Завдяки консервантам , ароматизаторам і загусникам вони не вбираються в тісто і не псуються . Але знайти в них справжні ягоди складно .
- Майонез
Майонез складається з яєць , оцту , соняшникової олії і спецій . Але в покупному майонезі є ще й консерванти , барвники та стабілізатори . " Легкий " майонез містить менше жиру ( наприклад , 35 % замість 50 % ) , але , щоб зберегти густоту і смак продукту , в нього додають крохмаль і цукор . Так що по калорійності він майже такий же , як і звичайний майонез . Цей соус корисним не назвеш , але якщо ви любите його – готуйте вдома .
- Мелені спеції
Мелені спеції легко розбавити дешевшими добавками . Наприклад , замість кориці часто продають кассію , замість шафрану – сафлор ( чорнобривці ) . Купуйте спеції в зернах і меліть їх самі . Краще купувати спеції без глутамату натрію – підсилювача смаку . Він нешкідливий , але при звиканні природний смак їжі починає здаватися прісним .
- Хліб
Хліб з супермаркету печуть з борошна , яку відбілили за допомогою хімічних речовин ( наприклад перекису бензоїлу , який використовують для вибухів в кіно ) . Таке борошно довго зберігається , в ньому не заводяться комахи , але і користі від неї мало . У тісто для хліба додають і хлібопекарський поліпшувач , що містить ущільнювачі тесту і підсилювачі смаку . Ці добавки поліпшують якість тіста і збільшують термін зберігання хліба . Так що купуйте хліб у невеликих пекарнях , де є можливість розпитати про деталі виробництва .