В ході дослідів на мишах американські дослідники переконалися в позитивному впливі томатів на організм при вживанні алкогольних напоїв.
Випробовувані гризуни були поділені на дві групи. В одній з них миші отримували дози алкоголю укупі з порошком з концентрату томатних речовин. В іншій – тільки алкоголь. Через 30 днів у тварин перевірили стан внутрішніх органів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Таким чином, було відмічено, що в набагато кращому стані печінка і мозок збереглись у тих мишей, яким давали добавку з томатів. Тварини, які не вживали помідори, демонстрували симптоми ураження тканин внутрішніх органів, схожі з тими, що спостерігаються у людей при хронічному алкоголизмі.
"Кількість томатного порошку, що містить стільки ж поживних речовин, скільки один свіжий помідор, ефективно блокувала дію алкогольних напоїв на печінку і на мозок в 90% випадків", – поділилися вчені даними експерименту, додавши, що такого ж дії томатів можна очікувати і в відношенні людського організму.