Любителям індійської кухні особливо сподобається нове відкриття: щоденне вживання певної форми куркумина (речовини, яке надає індійському каррі його яскравий колір) покращує пам'ять і настрій людей з незначною вікової втратою пам'яті, заявили вчені з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі, повідомляє News Room.
Дослідники вивчали вплив легко засвоюваної добавки куркумина на показники пам'яті людей без деменції (недоумства), а також потенційний вплив куркумина на мікроскопічні бляшки в мозку людей з хворобою Альцгеймера.
Лабораторні дослідження показали, що речовина, що містяться в куркумі, має протизапальні і антиоксидантні властивості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Раніше вчені припустили, що, можливо, саме з цієї причини люди похилого віку в Індії (де куркумін дуже популярний) рідше стикаються з хворобою Альцгеймера і мають хороші когнітивні функції.
"Точний вплив куркумина невідомий, але це може відбуватися через його здатність зменшувати запалення мозку, яке пов'язане і з хворобою Альйгеймера, і з депресією", – говорить перший автор дослідження доктор Гаррі Смолл з Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.
Нагадаємо, дієтологи назвали куркуму кращою спецією для схуднення.
Крім цього, ми писали про десять прянощів, які повинні бути на кожній кухні.
Дивіться відео: як зберігати крупи і спеції