Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Кращі натуральні джерела вітамінів в жовтні

Фахівці радять їсти капусту, гарбуз і калину

Дієтологи рекомендують в жовтні їсти капусту і гарбуз. Фото: 1zoom.ru
Дієтологи рекомендують в жовтні їсти капусту і гарбуз.
Фото: 1zoom.ru

Жовтень – місяць продуктів з максимальним вмістом вітамінів. Дієтологи виділи ряд осінніх продуктів, які дуже добре підкріплюють наш організм.

Капуста

Цей, здавалося б, звичний для нас продукт є джерелом безлічі корисних речовин. По-перше вона містить вітаміни А, К, D. По-друге капуста чудове джерело клітковини. По-третє антиоксиданти капусти знижують ризик розвитку раку.

В приготуванні капуста абсолютно невибаглива. Її можна їсти без нічого, робити з неї салати, додавати в супи і другі страви. При цьому капуста досить низькокалорійний продукт.

Гарбуз

Найбільшою цінністю гарбуза є повний набір найнеобхідніших вітамінів восени. Вітамін В, неперевершений борець з втомою, зміцнюючий ваш організм. Вітамін С, головна зброя проти простудних захворювань. Унікальний вітамін К впливає на згортання крові. А та Е, це вітаміни борються зі старінням і також зміцнюють імунітет. Гарбуз дуже корисна для гіпертоніків. За допомогою гарбузового соку добре заспокоювати нервову систему.

Крім того, що гарбуз містить багато води вона дуже легко засвоюється організмом. Вживати її можна як сиру, так і варену. З гарбуза можна зробити безліч смачних салатів або додавати її в каші.

Калина

Всі ми знаємо калину як велике джерело вітаміну С. Але в ній також містяться вітаміни К і Р. Перший вітамін як вже говорилося, допомагає при згортанні крові і дуже корисний для серцево-судинної системи. Вітамін Р допомагає організму добре засвоювати аскорбінову кислоту. Тому калина є чудовим борцем з важкими простудними захворюваннями. Особливо хороша калина в боротьбі з бронхітом, запаленням легенів, ОРЗ. При цьому вона добре засвоюється і полегшує роботу шлунково-кишкового тракту.

Калину також можна вживати в будь-якому вигляді. Є самостійно або додавати в будь-яку страву. Найбільш сильний ефект корисних речовин калини у відварах із цієї ягоди.

Джерело: mamainfo.com.ua

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів