Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

На чому ґрунтується любов до солодкого і що з цим робити

Солодкі і жирні продукти володіють найвищою енергетичною цінністю

Людина дуже швидко впадає в залежність від солодкого, оскільки воно приносить миттєве задоволення. Фото: pasticceria.ru
Людина дуже швидко впадає в залежність від солодкого, оскільки воно приносить миттєве задоволення.
Фото: pasticceria.ru

Про шкоду цукру сьогодні не писав тільки лінивий, але пояснити, чому ми його так любимо, може далеко не кожен, пише likar.info.

Скажимо спасибі стародавнім людям і сучасним рекламникам

Відповідь, як завжди, криється в еволюції. Саме солодкі і жирні продукти мають найвищу енергетичну цінністю, а значить, наші предки виживали завдяки поживним властивостям. Тепер можна зі спокійною душею визнати, що любов до калорійної їжі дісталася нам від стародавніх людей.

І дійсно, прислів'я "На смак і колір товаришів немає" втрачає свою актуальність, коли справа стосується солодкого: незалежно від кількості щодня споживаних цукерок, тістечок і десертів, смачним його визнає більшість людей. Але ж банани, хурма, яблука – також солодкі, так чому ж ми продовжуємо набивати кишені шоколадними батончиками та печивом? Тут можна висловити подяку тільки маркетологам, які ретельно продумали дизайн упаковки і самих ласощів, постійно нагадуючи через рекламу, до чого приємно їсти їхній продукт.

Солодке щастя

Можливо, ви задавалися питанням: якщо цукор і справді такий шкідливий, чому його дають хворим при фізичному виснаженні або інтоксикації? Саме тому, що ослаблена людина не може витрачати сили на їжу, а швидко отримати енергію можна за допомогою глюкози, яка є безцінною живильною речовиною для організму. Але безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. Людина дуже швидко впадає в залежність від солодкого, оскільки воно приносить миттєве задоволення.

Ендорфіни викидаються в кров, ми відчуваємо ейфорію, і наступного разу навряд чи будемо шукати інший спосіб зробити себе трішки щасливішим. Примітно, що у світі вже існують клініки, що займаються реабілітацією цукрозалежних хворих. У процесі лікування вони стикаються з тими ж труднощами, що й інші залежні: фізичні страждання, гнів, депресія та ін.

Як обдурити мозок?

Багато людей прагнуть відмовитися від солодощів, але не варто забувати, що виробники продуктів харчування додають цукор у хлібобулочні вироби, консерви, напої, соуси та іншу їжу, на етикетках якої ви не знайдете інформацію про його кількість. Ми споживаємо цукор, не відаючи про те, коли рівень глюкози в крові знижується, почуття голоду накриває нас з новою силою.

Як же досягти золотої середини? А потрібно всього стабілізувати рівень цукру в крові за допомогою правильного харчування. Наголос потрібно робити на складні вуглеводи, які довго засвоюються, рівномірно підвищуючи й рівень цукру. Як результат –людина довше відчуває ситість, і спокуса з'їсти цукерку істотно слабшає.

Не треба панічно боятися зайвої ваги або цукрового діабету, переходячи на триразове поїдання вівсянки або гречки. Чим довші перерви між прийомами їжі, тим нижчий рівень цукру в крові. У такі моменти у нас погіршується настрій, все на світі дратує, і ми йдемо пити чай з шоколадкою. Дієтологи не дарма радять харчуватися часто, невеликими порціями: так рівень цукру завжди буде в нормі, і ніяких спалахів голоду ви не відчуєте.

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів