Вживання деяких продуктів харчування в зимовий час ефективно допомагає підтримувати здорову активність імунітету. Зокрема, фахівці порадили пити достатньо води – взимку її споживання часто сильно знижується, пише Infox.ru.
Отже, щоб мати витривалий імунітет додайте в раціон такі продукти:
- Мед
Іншим зимовим "суперпродуктом" лікарі вважають мед: за їхніми словами, це найцінніше натуральне джерело антиоксидантів. Головне – не вживати мед з гарячими напоями та стравами, так як, потрапляючи у високотемпературну середу, він втрачає свої корисні властивості.
- Кефір
У великій мірі корисний взимку кефір. Фахівці відзначають, що кисломолочні продукти містять в собі пробіотики, здатні зменшувати симптоми інфекційних хвороб – температуру, кашель, закладеність носа. Крім того, кефір – один з найкращих продуктів для поліпшення стану мікрофлори кишечника.
- Капуста
Квашена капуста, як показали недавні дослідження, діє на організм краще, ніж препарати, що містять корисні бактерії. Багата аскорбіновою кислотою, квашена капуста, крім вітамінізації організму, знижує холестерин в судинах і сприяє схудненню.
- Цитрусові
Цитрусові в зимовий час дадуть організму вітамін С, що виявляє антиоксидантний ефект – тому вони теж в списку обов'язкових. Також експерти рекомендують взимку їсти часник – те, що входить до його складу, здатне вбивати навіть туберкульозну паличку.
Нагадаємо, раніше ми писали, якими продуктами необхідно поповнити зимовий раціон.