Незвичайні рецепти з огірків і помідорів

З огірків готуємо морозиво, а з черствого хліба і помідорів – вишуканий салат

Нарештінастав тойсамий час, колиогірків іпомідорівнаприлавках( азначить, іу насвхолодильнику)стільки, щоне встигаєшготуватисалати.У Київській областівлипнінавітьперіодично влаштовують"Деньтоматуіогірка- корнішона " , показуючикращі досягненняз вирощуванняцих овочів .Але от тількиоднимисалатамиситий не будеш , та йнабридаєтакаодноманітність.Тому мивирішили запропонувативамприготуватименшзвичні , але вкрайцікаві стравиз огірківі помідорів , які приємноздивуютьвашихблизьких.

ОГІРКОВО-ЛАЙМОВЕ МОРОЗИВО

Реклама

__7935920__Інгредієнти(8порцій)
Огіроквеликий1 шт.
Цукровийсироп1скл.
Сіклайма1/3скл.
Очищенийнатертийімбир1 ч.Л
.

Приготування( 10 хв. )
Огірокочищаємовід шкірки.У блендеріперетворюємовпюресумішогірка,звичайного цукровогосиропу ( варитьсяз розрахунку 1до 1),сокулаймаітертогоімбиру.Проціджуємочерез дрібнесито,
після чогорозподіляємопо формахдляморозива,вставляємопалички ( можна обійтися ібезних ) ізаморожуємодо твердого стану( мінімум 6годин).


Реклама

ЯЙЦЯ, ЗАПЕЧЕНІ В ПОМІДОРАХ

Інгредієнти(4 порції)
Великіпомідори4 шт.
Свіжі абозамороженізернакукурудзи1/2 ст.
Яйця4 шт.
Зелену цибулю2 ч . Л.
Тертий сир( пармезанабо інший)1/4 ст.
Сіль , перець за смаком

Приготування(1 година)
Розігріваємодуховкудо 180градусів.Формудлявипіканнязастилаєпергаментом.Зрізаємоверхівку зкожного помідора , ложкоюакуратновидаляємонутрощі,намагаючись не пошкодитистінки .
Викладаємоу формупомідори,солимо іперчимо,вкоженкладемопорціюкукурудзи , окремозбиваємояйця ззеленою цибулею,сіллю іперцем.Виливаємосуміш упомідори,зверху посипаємотертим сиром.Випікаємовід45 до 50хвилин.Подаємопомідоритеплими,зпідсмаженим хлібом .

Реклама

ХОЛОДНИЙ СУП З ОГІРКОМ, БАЗИЛІКОМ І М'ЯТОЮ

_2_7935936__Інгредієнти(4 порції)
Сметана1 ст.
Свіжийбазилік1/2 ст.
Свіжам'ята1/2 ст.
нарізаний
зелена цибуля1/4 ст.
Вода1 ст.
Огіроквеликий1 шт.
Лимонний сік1 ст.л .
Гострийсоус ( табаскоабо інший)1/2 ст.л .
Сіль за смаком

Приготування(15 хв. )
Огірокочищаємовід шкірки,видаляємо насіння , нарізаємо .У блендерізбиваємовпюресметану,базилік,м'яту,зелений лук іводу.Додаємоогірок іще трохизбиваємо.Змішуємолимонний сікі гострийсоус
, приправляемсіллю , додаємовсуп.Залишаємо йогоохолоджуватисяна 3години.Кращеподаватисупдо столувтой же день,коливін був приготовлений .

ТОМАТНИЙ САЛАТ З РІКОТТОЮ

Інгредієнти( 4 порції

____7935935__Черствий хліб250 г
Помідор900 г
Червона цибуля1/2шт.
Червонийвинний оцет3 ст.л .
Оливкова олія2 ст.л .
Рикотта400 г

Листя базиліка1скл.
Сіль, меленийперець за смаком

Приготування(1 година)
Хліб,якийполежав1-2 дні іпідсох , нарізаємодрібнимикубиками,помідори -часточками.Такожтонконарізаємо цибулю.Розігріваємодуховкудо 190градусів.Хлібвикладаємона декорівним шаром,запікаємо досухого стануізолотистої скоринки(близько 20хвилин).У мисцізмішуємопомідори, цибулю , оцет , масло,сіль і перець.
Додаємотуди жпідсмажений хлібі листя базиліка(великітребапорвати ) , перемішуємо .Даємопостояти20-30 хвилин,щоб хлібввібраввсебе рідину .Розкладаємосалатпотарілках, зверхупосипаємотертимсиром Рікотта .

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти