Харчування в кафе і ресторанах може викликати гіпертонію – підвищений тиск, причому чоловіки схильні до цьому більше, ніж жінки. Зі статтею, докладно розповідає про висновки вчених, можна ознайомитися в Тhe American Journal of Hypertension.
Вчені проаналізували стан здоров'я 501 людини у віці від 18 до 40 років. Дослідники враховували не тільки поточну фізичну форму, але і спосіб життя людей: як часто людина займається спортом, де і скільки разів на день, як учасники експерименту звикли харчуватися.
Результати роботи показали, що 27,4% піддослідних мають схильність до гіпертонії – їх тиск постійно знаходиться в підвищеному стані, але поки не досягг точки, коли можна однозначно діагностувати захворювання. Переважна більшість цих людей були чоловіками і мали звичку хоча б кілька разів на тиждень харчуватися не вдома.
Вчені заявили, що причиною такої залежності є неможливість проконтролювати процес приготування ресторанного страви. Як наслідок, люди вживають таку кількість жирів і цукру, яке перевищує вміст у самостійно приготованій їжі.