"Адвокат" – яскраво-жовтий голландський яєчний лікер, суміш бренді і егг-нога (тобто яєчних жовтків, цукру і молока), дуже гладкої, однорідної, оксамитової текстури.
Побалувати своїх близьких цим напоєм можна, навіть якщо грошей у вас на нього без лишку. Як приготувати смачний яєчний лікер на власній кухні, розповів телеведучий Сергій Лівадний.
Рецепт яєчного лікеру
Візьміть курячі яйця й акуратно відокремте жовтки від білків. Загалом нам знадобиться десять яєць. Якщо трохи білка потрапить в жовтки, нічого страшного не трапиться.
Додайте в жовтки одну банку згущеного молока і одну пачку (2 г) ваніліну. Ретельно перемішайте суміш.
Потім влийте 250 мл коньяку і ще раз добре збийте. Пити яєчний лікер можна відразу після приготування, але Сергій Лівадний рекомендує дати йому настоятися близько чотирьох діб у прохолодному місці подалі від прямих сонячних променів.
Як бачите, домашній яєчний лікер готується дуже швидко і просто. Вам знадобиться на це близько 5 хвилин.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом італійського лікеру лимончелло. Ми також розповідали, як приготувати смачні кавові настоянки.
Читайте також: