Брі надає страві свою неповторну нотку, роблячи його дуже пікантним і ніжним. Замість брі можна використовувати й інший сир, але тільки той, який добре плавиться.
Подавати грудки найкраще з рисом або з запеченою в духовці картоплею. Їх смачно їсти і з різними видами листового салату, скропити оливковою олією.
Курячі грудки в духовці
Складові:
- 4 курячих філе
- 150 г брі або камамберу
- 8 листочків шавлії
- мелений чорний перець
- сіль
- 8 скибочок бекону
- 300 г консервованих томатів або свіжих помідорів чері
Рецепт приготування:
1. Розігріти духовку до 200°С. Починаючи різати з товстого краю, зробити у філе збоку глибокий надріз, щоб вийшов "кишеньку".
2. Нарізати брі товстими смужками і вкласти їх в надрізи. Притиснути края, щоб сир був повністю прикритий м'ясом. Покласти на кожну курячу грудку по парі листочків шавлії, посипати свіжомеленим перцем і злегка посолити.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
3. Обернути кожне філе двома скибочками бекону і скріпити зубочистками.
4. Розкласти грудки на злегка змащене олією деко і запікати в духовці протягом 30 хвилин. За цей час бекон повинен підрум'янитися.
5. За 10 хвилин до готовності додати в деко з грудками консервовані томати. Якщо ви використовуєте помідори черрі, їх потрібно присипати сіллю і меленим перцем. Подавати блюдо гарячим.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом курячих грудок по Дюкану. Ми також розповідали, в чому полягає різниця між сирами брі та камамбер.
Дивіться відео, як зробити молоток для відбиття м'яса своїми руками:
Читайте також: