Тісто для приготування східних рогаликів незвичайне. Воно виходить дуже м'яким і ніжним за рахунок додавання вершкового сиру.
У начинку можна покласти будь-які інгредієнти на свій вибір: густе варення, підсмажені колоті горіхи або шматочки шоколаду.
Рогалики з джемом, шоколадом і горіхами
Фото: прес-служба
Складові:
- Вершкове масло – 220 г
- Вершковий сир – 220 г
- Цукор – 70 г
- Ванільний цукор – 1 ч.л.
- Борошно – 350 г
- Джем за смаком, горіхи або шоколад
Рецепт приготування:
1. Готуємо тісто. В окремому посуді змішуємо масло кімнатної температури, вершковий сир, звичайний і ванільний цукор до повного розчинення останнього. В отриманий крем додаємо борошно і знову перемішуємо. Тісто залишаємо в холодильнику "відпочивати" на дві години. Потім розгортаємо його до товщини 2 мм і розрізаємо на частини.
Фото: прес-служба
2. Кожен шматочок змащуємо яйцем, посипаємо цукром і викладаємо начинку. Це може бути джем, горіхи або шоколад. Готові рогалики змащуємо яйцем і посипаємо цукром.
3. У печі, розігрітій до 180°С, випікаємо рогалики 30 хвилин. Перед подачею охолодити.
4. Готові рогалики подаємо з чаєм, кавою або какао.
Нагадаємо, раніше Руслан Сенічкін поділився рецептом тарта з фетою і шпинатом. Телеведучий також розповів, який напій допомагає йому отримати заряд бадьорості вранці.
Дивіться відео, як приготувати яблучний панкейк з корицею на сніданок: