Дослідження, проведене співробітниками Інституту харчування і здоров'я, показало, що поєднання шоколаду і низьковуглеводної дієти допомагає добитися великих результатів в схудненні.
У ході експерименту німецькі дослідники розділили добровольців у віці 19-67 років на три групи. Перша група дотримувалася дієти з низьким вмістом вуглеводів. Друга слідувала низьковуглеводній дієті і додатково щодня з'їдала по 42 грами темного шоколаду (з 81% какао). Представники третьої групи, контрольної, сиділи на звичайному раціоні.
З'ясувалося, що на відміну від останніх обидві групи, які слідували низьковуглеводній дієті, скинули вагу, причому ті, хто вживав ще й шоколад, втратили на 10% більше ваги.
Таким чином, шоколад дійсно дає позитивний ефект. Але одне лише його вживання недостатньо, щоб домогтися потрібних результатів. Треба поєднувати його з дієтою та ще краще – підкріплювати це фізичними навантаженнями.
Шоколад – багате джерело біологічно активних сполук, в тому числі флавоноїдів – рослинних речовин, корисних для здоров'я.