Сюрприз від учасників проекту "Худнемо разом з Сегодня": рецепти найсмачніших і корисних дієтичних страв

Дієтолог радить дотримуватися балансу в своєму раціоні і не вживати одні лише фрукти і ягоди

Кінець проекту не за горами – хлопці в сумі скинули вже 72 кілограми! Нагадаємо, почали вони з двотижневого розвантажувального харчування, потім перейшли на більш різноманітний раціон, який потім розбавити розвантажувальними днями. Природно, все це супроводжується фізичними навантаженнями під наглядом тренера. Тепер їх головне завдання – не зірватися і продовжувати в тому ж дусі.

За всіма етапами проекту можна стежити в розділі Худнемо разом!

Реклама

ЛІТНІ СТРАВИ: ДІЄТОЛОГ ПОГАНОГО НЕ ПОРАДИТЬ

1. Якщо на вулиці +22 і вище, наш теплообмін починає працювати з напругою. Тому кожні 30 хвилин потрібно випивати три-чотири ковтки простої води без газу.

2. Робіть самі корисний домашній лимонад: лайм, м'ята, лід, вода; малина, розмарин, лід, вода; огірок, базилік, лід, вода; лимон, аніс, лід, вода. Воду можна використовувати як просту, так і мінеральну.

Реклама

3. Йогуртове морозиво: змішайте йогурт домашній, ягоди, фрукти, подрібніть в блендері і отриману масу заморозьте.

4. М'якоть кавуна наріжте кубиками, заморозьте, а потім додавайте в воду або десерт.

5. Якщо окрошка або борщ набридли, приготуйте гаспачо. Наріжте на невеликі шматочки 5 помідорів, 3 огірка і 1 цибулину, додайте червоний перець і солодку паприку і подрібніть до стану пюре. Додайте томатний сік (200 мл), нарізану кінзу, бальзамічний оцет, оливкова олія і кілька крапель табаско. Добре перемішайте. З трьох помідорів витягніть насіння і наріжте невеликими кубиками, так само наріжте один огірок і цибулю. Додайте всі в суп. Посоліть, поперчіть і поставте в холодильник.

Реклама

new_image3_133

Гаспачо готується 20 хвилин.

АННА ШКОЛЬНА

collage5_02

  • за час проекту скинула 12 кілограмів
  • персональний профіль - тут

КАША "5 КРУП"

Відтепер майже кожен мій ранок починається з каші (вівсянка або "5 круп"). Це головне блюдо, яке я відкрила для себе за час проекту.

РЕЦЕПТ. 50 г крупи залити 150 мл молока, довести до кипіння і на маленькому вогні томити 10 хвилин без солі, цукру, олії. У готову страву можна додати горіхи, насіння льону, фрукти.

СВІТЛАНА СЕНЧИЛО

collage5_03

  • за час проекту скинула 9 кілограмів
  • персональний профіль - тут

ЙОГУРТ ІЗ КІНОА

Моя улюблена страва на сніданок – нежирний йогурт з ягодами і столовою ложкою крупи кіноа.

РЕЦЕПТ. На початку літа я купувала малину чи полуницю, а зараз – чорницю і лохину. Близько склянки ягід промиваю, заливаю склянки нежирного 1%-ного йогурту і кладу столову ложку крупи кіноа (варю її до цього 15 хвилин). Все змішую – і сніданок готовий.

ІРИНА ОМЕЛЬЧЕНКО

collage5_04

  • за час проекту скинула 13 кілограмів
  • персональний профиль – тут

ПЕРЦІ, ФАРШИРОВАНІ КУРКОЮ І ЧЕРВОНИМ РИСОМ

Я називаю це "Старе блюдо під новим соусом".

РЕЦЕПТ. Готую його практично так само, як і раніше, тільки замість фаршу використовую куряче філе з цибулею, а білий рис замінила червоним. А підлива замість піджарки з кетчупом стала така: шаткую цибульку з морквинкою, додаю тертий помідор, заливаю водою і відправляю все в духовку.

СТЕПАН МАЛИЦЬКИЙ

collage5_05

  • за час проекту скинув 19 кілограмів
  • персональний профіль – тут

"ЩОЗАВГОДНО"-ГРИЛЬ

Так, саме так: "чтоугодно" на грилі для мене стало справжнім делікатесом.

РЕЦЕПТ. Куряче філе (або рибу, або гриби, або телятину) розрізати уздовж навпіл, посолити, поперчити з двох сторін і відправити на добре розігрітий гриль, по дві з половиною хвилини для кожної сторони. Для гарніру можна посмажити там же свої улюблені овочі – наприклад, болгарський перець, жовті помідори і кабачки.

ЮЛІЯ МАЛИЦЬКА

collage5_06

  • за час проекту скинула 19 кілограмІВ
  • персональний профіль – тут

МУСАКА  ЛАЙТ

Греки, побачивши в назві слово "мусака", закидають мене тапками і будуть праві. Це скоріше курячо-овочева запіканка, але у нас в родині ми прозвали її саме так.

РЕЦЕПТ. 2 невеликих кабачка і баклажана, 3 середніх помідора нарізати середніми кубиками (1х1 см). Добре перемішати овочі з курячим фаршем і відправити в духовку на 40-50 хвилин. Дістати, посипати сиром (пармезаном або чеддер) і випікати ще 10-15 хвилин.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти