Щоб очистити організм і стати стрункою, необов'язково увесь час відчувати на собі різні дієти, які часом діють абсолютно негативно на здоров'я, повідомляє "Ортодокс".
Треба просто дати поштовх всім процесам очищення, і зробити це можна за допомогою натуральних продуктів.
1. Журавлина
Журавлина – один із найсильніших природних антибіотиків. Крім того, це прекрасний противірусний засіб. Журавлина чудово очищає сечовий міхур.
Крім цього, журавлина прекрасно бореться з утворенням ракових клітин, чистить судини від тромбів і бляшок. Щоб очистити організм від шлаків, рекомендується вживати журавлину свіжою, з цукром, у вигляді соку, морсу або варення.
2. Авокадо
До складу авокадо входить речовина глютатіон, яке блокує безліч небезпечних канцерогенів, при цьому "розвантажуючи" печінку.
Також авокадо нормалізує рівень холестерину в крові, покращує роботу ШКТ, постачає в організм кисень.
Рекомендується вживати авокадо свіжим, у вигляді сухофрукта або у вигляді масла.
3. Яблука
Яблука завдяки клітковині і пектину нормалізують роботу ШКТ.
Яблука покращують апетит, нормалізують вироблення шлункового соку, позбавляють від закрепів. Крім того, яблука знищують збудників вірусів грипу А, дизентерії, золотистого стафілокока.
Зазвичай яблука вживають у свіжому вигляді і тільки зі шкіркою, також можливо у вигляді соку і тертої маси, у вигляді компоту.
4. Ріпчаста цибуля
Фітонциди, що входять до складу цибулі, всього за секунди вбивають більшість бактерій і грибків. Більше того, цибуля допомагає поліпшити травлення і засвоєння поживних речовин і навіть нормалізує апетит.
Лук містить велику кількість сірки, яка знешкоджує і знищує "все шкідливе".
Рекомендується вживати цибулю свіжим, в салаті або у вигляді настоянки на спирту.
5. Часник
Всього в одному зубчики часнику міститься більше 400 корисних компонентів. Ці компоненти очищають судини, зменшують рівень холестерину в крові і борються з бактеріями, що викликають рак мозку.
Компоненти часнику знищують причину виразки шлунка – хелікобактер. Вбивають глистів та дифтерійну, туберкульозну паличку.
Вживати найкраще свіжим або в подрібненому вигляді.
6. Червоний буряк
Червоний буряк – лідер по очищенню організму. По-перше, до складу буряка входять клітковина, мідь, фосфор, вітамін С і цілий ряд корисних кислот, які покращують роботу ШКТ і вбивають гнильні бактерії в кишечнику.
По-друге, до її складу входить липотропное речовину "бетаїн", яке змушувати печінку краще позбавлятися від токсинів. Більше того, буряк сприяє омолодженню організму за рахунок фолієвої кислоти й кварцу (поліпшується стан шкіри, волосся і нігтів).
Рекомендується вживати буряк відварену, можна в борщі, або в якості салату або у вигляді соку.
7. Білокачанна капуста
Капуста включає в себе величезну кількість харчових волокон, які зв'язують важкі метали і токсини і виводяться з кишечника. Також, капуста володіє органічними кислотами, які позитивно впливають на травлення і стабілізують мікрофлору.
Також в капусті міститься досить рідкісний вітамін U, який "вбиває" небезпечні речовини та бере участь у синтезі вітамінів і навіть загоює виразки.
Рекомендується вживати капусту в свіжому вигляді, квашення або у вигляді соку.