У солодких стравах сир відмінно поєднується з шоколадом, прянощами (ваніллю і корицею), фруктами (грушами, персиками, бананів і ківі) і ягодами (вишнею, полуницею, малиною, чорницею, лохиною)
Сирний десерт з бананами
Фото: pinterest.com
Складові:
- сир – 450 г
- молоко – 250 мл
- цукор – 2 ст.л.
- банан – 1 шт.
- агар-агар – 1 ст.л. без гірки
- м'яке вершкове масло – 30 г
- ванільний цукор – 1 ч.л.
Рецепт приготування:
1. Сир перетерти через сито або збити занурювальним блендером.
2. Додати масло, цукор, ваніль і нарізаний банан, ще раз збити до однорідної маси.
3. У теплому молоці розвести агар-агар, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити протягом 2 хвилин.
4. Влити молоко в сирну масу, швидко і ретельно розмішати.
5. Розлити масу по формах і прибрати в холодильник на ніч.
6. Подавати десерт разом зі свіжими ягодами, збитими вершками або сметаною.
Сирний крем з фруктами і пластівцями для сніданку
Фото: pixabay.com
Складові:
- кукурудзяні пластівці – 3 ст.л.
- домашній сир – 3 ст.л.
- натуральний йогурт – 3 ст.л.
- ванільна есенція – за смаком
- полуниця – 3 ягоди
- ківі – 1 шт.
- полуничний сироп або джем – 3 ст.л.
- свіжі ягоди і фрукти для прикраси
Рецепт приготування:
1. Сир змішати з йогуртом, додати ванільну есенцію, збити міксером або блендером.
2. Полуницю і ківі порізати кубиками. На дно порційної склянки відправити 2 ст.л. сиру, потім викласти пластівці, ківі і полуницю. Потім знову викласти сир, полити полуничним сиропом, прикрасити ягодами і фруктами.
Порада: Сир і йогурт повинні бути охолодженими. Можна додати цукрову пудру при збиванні і використовувати будь-які свіжі фрукти і ягоди на свій смак.
Сирний десерт з персиками
Фото: Tori Avey
Складові:
- сир м'який – 200 г
- персики консервовані (5-6 шт.) – 200 г
- вершки 20% – 100 мл
- сироп від консервованих персиків – 50 мл
- мелена кориця – 1 щіпка
- ванілін
Рецепт приготування:
1. Сир помістити в блендер і збити. Додати сироп від персиків, вершки і ванілін на кінчику ножа.
2. Персики нарізати шматочками, залишити трохи для прикраси. Викласти в креманки шарами, шар персиків, шар сирного крему.
3. Верхній шар прикрасити скибочками персика і посипати корицею при подачі.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Сирно-чорничний торт
Фото: petit-furia.livejournal.com
Складові:
- сир – 500 г
- сметана – 500 г
- цукор – 300-400 г
- свіжа або заморожена чорниця – 250 г
- желатин – 2 ст.л.
- вода для замочування желатину
- вершки – 200 мл
- галетне печиво
Рецепт приготування:
1. Сир збити зі сметаною і цукром до однорідної маси.
2. Чорницю подрібнити в блендері.
3. Сирну масу розділити на дві частини, в одну з них додаємо чорничне пюре.
4. Желатин замочити в невеликій кількості води. Вершки розігріти, додати в них набряклий желатин і розмішати до його повного розчинення. Не кип'ятити. Розділити суміш навпіл і додати в обидві частини сирної маси.
5. Дно форми викласти печивом. По черзі виливати по кілька ложок кожної частини сирної маси строго посередині кожного чергового шару. Поставити застигати на ніч в холодильник.
Сирно-шоколадний десерт
Фото: pixabay.com
Складові:
- шоколад чорний гіркий 70% – 100 г
- цукрова пудра – 3 ст. л.
- какао-порошок – 3 ст. л.
- вершки 10-20% – 100 мл
- желатин – 1 ½ ст. л.
- молоко – 30 мл
- сир 9% – 400 г
Рецепт приготування:
1. Желатин замочити в холодній воді. Дати набрякнути.
2. Сир пробити блендером, влити вершки і додати цукрову пудру, знову пробити блендером. Всипати какао, добре перемішати до однорідної маси.
3 Набряклий желатин розчинити в гарячому молоці. Шоколад розтопити на водяній бані.
4. У сирну масу влити трохи охолонувши шоколад і добре перемішати. Додати розчинений желатин.
5. Розлити шоколадно-сирну масу по келихах і поставити в холодильник як мінімум на 3 години. Перед подачею посипати тертим шоколадом або какао.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати сирну запіканку з хурмою. Ми також ділилися рецептом шоколадно-сирного пирога.
Дивіться відео, як приготувати унікальні рожеві сирники з сиру: