До гарбузового супу можна додати інші овочі, копченості, птицю, рибу або морепродукти. Готову страву подають з гарбузовим насінням, грінками або горіхами.
Пряний суп із запеченого гарбуза
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 600 г гарбуза
- 2 червоні цибулини
- Голівка часнику
- 600 мл томатів у власному соку
- Сіль, перець
- 1 ч.л. каррі
- 3 ст.л оливкової олії
- Бульйон
- Вершки для подачі
Рецепт приготування:
- Лук і гарбуз крупно нарізати. Часник розділити на зубчики, не очищаючи. Скласти овочі на деко, скропити оливковою олією і запікати в розігрітій до 200 °С духовці протягом 30 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.
- Почистити часник, овочі скласти до каструлі. Додати томати без шкірки, сіль, перець і карі.
- Долити бульйону або води, щоб рідина покривала овочі на 1-2 см. Довести до кипіння і варити 10 хвилин. Пюрирувати гарбузовий суп блендером і подавати його гарячим з вершками.
Гарбузовий суп на курячому бульйоні
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 600 г гарбуза
- 2 картоплини
- 1 цибулина
- 2-3 зубчики часнику
- Цукор
- Сіль, перець
- Курячий бульйон
- Кедрові горіхи, бальзамічний оцет, вершковий сир, сирокопчені бекон (для подачі)
Рецепт приготування:
- Гарбуз почистити, нарізати і відварити в курячому бульйоні разом з сіллю, перцем і приправами за смаком. Це займе близько 20 хвилин.
- Цибулину дрібно нарізати і обсмажити на сковороді з подрібненим часником.
- Збити всі інгредієнти, додавши бульйон за смаком. Повернути суп на плиту і варити ще 10 хвилин. Всипати сіль, перець і цукор за смаком.
- Готовий гарбузовий суп подавати, прикрасивши бальзамічним оцтом, обсмаженим беконом і горішками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Гарбузовий суп-пюре з грибами
Фото: freepik.com
Інгредієнти:
- 600 г очищеного гарбуза
- 600 мл води
- 2 зубки часнику
- 250 г печериць
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 цибулина
- Сіль, перець за смаком
- 100 мл вершків – для подачі
- Смажене гарбузове насіння – для подачі
- Зелень – для подачі
Рецепт приготування:
- Розігріти рослинне масло і обсмажити нарізану цибулю до м'якості. Збільшити вогонь і додати порізані гриби. Смажити до золотистого кольору. Наприкінці додати подрібнений часник.
- Поки смажаться гриби, гарбуз очистити і порізати кубиками. Залити водою і відварити до м'якості.
- Додати до звареного гарбуза гриби з цибулею (кілька грибних часточок відкласти для подачі), посолити і поперчити. За допомогою блендера подрібнити суп в пюре. Потім прогріти і подавати його з вершками, прикрасивши зеленню і обсмаженим гарбузовим насінням.
Нагадаємо, раніше медики розповіли, кому не можна їсти гарбуз.
Дивіться відео, як приготувати млинці з ікрою і шпинатом: