Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Вчені знайшли нові корисні властивості шоколаду

Фахівці виявили тісний взаємозв'язок між регулярним прийомом ласощів і зменшенням ризику страждання від збоїв серцевого ритму

Фото: AFP
Фото: AFP

Американські, датські і канадські вчені з'ясували, що регулярне вживання помірних порцій шоколаду знижує ризик появи фібриляції передсердь (миготливої аритмії).

Найсильніший зв'язок між вживанням шоколаду і зниженням ризику появи фібриляції передсердь помічений в разі, коли жінки на тиждень з'їдають одну порцію (30 грамів) шоколаду, а чоловіки – від двох до шести порцій. У першому випадку ймовірність розвитку миготливої аритмії знижувалася на 21%, а в другому – на 23%.

Фахівці зазначають, що найкорисніший темний шоколад, а не, наприклад, молочний.

Раніше вчені показали, що регулярне і помірне вживання продуктів, що містять какао, зокрема, темного шоколаду, благотворно впливає на стан кровоносних судин – ймовірно, через флавоноїди.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Lenta.ru

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів