Вчені з'ясували, що регулярне вживання ківі допомагає знизити вплив стресу на організм.
Експеримент провели медики з Нової Зеландії: частина добровольців протягом півтора місяців з'їдали по половинці ківі щодня, а інша частина – по два фрукта.
В результаті експерименту з'ясувалося, що постійне вживання ківі в їжу підвищує рівень вмісту в організмі вітаміну С. Особливо швидко збільшувався вміст вітаміну в організмі у тих добровольців, в раціоні яких раніше були відсутні інші фрукти, багаті вітаміном С.
Дослідники також помітили, що ті учасники експерименту, які їдять в день по два ківі, не страждають депресивними станами і більш енергійні.
Вчені заявили: вітамін С здатний ефективно захистити організм від стресових ситуацій і їх наслідків: навіть тривалий хронічний стрес можна лікувати за допомогою вітаміну С.
Щоб отримати необхідну організму людини добову дозу вітаміну С, достатньо з'їдати одне ківі в день.
У цьому фрукті, крім вітаміну С, міститься ще маса корисних мікроелементів: калій допомагає знизити тиск у хворих на гіпертонію, зміцнює судини і капіляри, будучи засобом профілактики тромбозу і атеросклерозу.
Вміщені в ківі ферменти сприяють спалюванню жирів, тому цей фрукт обов'язково повинен бути в меню тих, хто хоче скинути зайві кілограми і стежить за фігурою.
Раніше вчені з'ясували, що одна груша в день рятує від ожиріння.