Вчені з Китаю з'ясували, що вживання перцю чилі сприяє довголіттю. До такого висновку фахівці прийшли в результаті дослідження.
Китайські вчені проводили дослідження протягом семи років. У них взяли участь близько 500 тисяч осіб у віці від 30 до 79 років. Спостереження показали, що у людей, які регулярно вживали гостру їжу в порівнянні з тими, хто гострі страви не їв, ризик розвитку респіраторних, серцево-судинних і онкологічних захворювань був значно нижчий.
Дослідники встановили, що в перці чилі міститься речовина капсацин, що має потужні протизапальні властивості.
Раніше повідомлялося, що вчені з Ізраїлю стверджують, що різке пробудження після нічного сну нівелює користь здорового відпочинку. Причому раптове переривання сну дає такі ж наслідки, як і відпочинок протягом всього 3-4 годин.
Фахівці провели експеримент, в якому брали участь 60 добровольців. Всі вони ніколи раніше не мали проблеми зі сном. Учасники перебували в звичній домашній обстановці. До їх зап'ясть були прикріплені спеціальні датчики, які визначали кількість годин сну.
Читайте також:
- Чому не можна використовувати посуд з барвистими малюнками: відповідь вчених
- Вчені вважають, що різке пробудження не менш шкідливе, ніж недосип
- Вчені назвали продукти, які викликають депресію
- Який спосіб життя робить всіх щасливими: вчені визначили
- NASA випробувало нову систему стеження за небезпечними астероїдами
- Вчені розповіли про шкоду магнітів на холодильниках