Йдеться про хміль, який надає алкогольному напою характерний гіркуватий смак. Він чинить благотворний вплив на організм, завдяки своїй здатності зупиняти ріст бактерій і розвиток хвороб, пише "Ортодокс".
У доповіді вчених наголошується, що в хмелі містяться корисні кислоти гумулон і лупулон, які можуть послужити основою нових препаратів. Гумулон відносять до категорії альфа-кислот, що володіють антираковими і антизапальними властивостями. Лупулон – це бета-кислоти, які надають рівнозначний біологічний ефект, який, правда, поки що не так добре вивчений.
В даний час дослідники з Університету Айдахо працюють над отриманням даних сполук, а також шукають спосіб їх синтезування в лабораторних умовах.
За словами доктора Крістофера Вейнента, після численних "проб і помилок" вчені вже дуже близькі до досягнення своєї мети. У найближчих планах – співпраця з біологами і медиками з метою розробки активних агентів, які можуть бути використані в фармацевтичних препаратах для лікування раку і запальних захворювань.
Читайте також:
- Сьогодні світ святкує День святого Патрика
- Пиво може стати новою зброєю проти раку – вчені
- Відеохіт: Австралієць зі змією і пивом грався на пляжі
- Офіціант влаштував Меркель пивний душ
- Що трапиться з пивом, якщо залишити його в келиху на 60 днів
- Таїсія Повалій влаштувала собі відпочинок з пивом в Німеччині
- Водій "БМВ", за якими гналася поліція, був під дією наркотиків – результати медогляду
- У Словенії запустять пивний фонтан
- МВФ вимагає підвищити ціни на пиво і сигарети в Україні
- У актора Ченнінга Татума померла коза