Вчені зі США пояснили механізм, завдяки якому вживання червоного перцю чилі сприяє боротьбі з ожирінням.
Фахівці виявили, що капсаїцин, який міститься в перці чилі, потрапивши в травну систему людини, знижує кількість і активність бактерій, які продукують ліпополісахарид. У той же час він стимулює діяльність корисної для шлунка і кишечника мікрофлори.
Фахівці відзначають, що отримані ними дані підтверджують гіпотезу, згідно з якою вживання перцю чилі ефективно в боротьбі з ожирінням, оскільки речовини , що містяться в ньому, благотворно впливають на мікрофлору травної системи.
Раніше вчені з'ясували, що їжа, їжа, приправлена гострим перцем, прискорює швидкість обміну речовин на 25%.