Експерти склали перелік популярних в побуті речей, що сприяють розвитку раку в організмі людини. Перше місце цього рейтингу зайняв кухонний посуд, якою користуються практично в кожному будинку, повідомляє сайт "Dni24".
Посуд, що містить поліхлорвініл, що додається для забезпечення потужності і стійкості до плям, є головною загрозою для здоров'я, заявили укладачі рейтингу. Канцерогенний поліхлорвініл, за словами фахівців, також може міститися в складі пакетів для піци, в зубній нитці.
На другому місці рейтингу – посуд і харчові контейнери із пластику. На думку вчених, при довгому зберіганні їжі в пластикових ємностях вона може почати вбирати хімічно шкідливі для організму речовинами. Наприклад, один з найнебезпечніших компонентів пластика, бісфенол А, впливає на утворення пухлин.
На третє місце дослідники помістили використовувані людьми підсолоджувачі, включаючи сахарин та сорбет. На четверте – освіжувачі повітря, чиї хімічні речовини також підвищують ризик захворіти на рак.
П'яте місце шокуючого рейтингу зайняли миючі засоби. У них, згідно з даними численних досліджень, присутні кислоти, які завдають шкоди очам, шкірі і внутрішнім органам.
Нагадаємо, названа найнебезпечніша їжа, що викликає рак. Крім цього, визначено найнебезпечніші фрукти і ягоди: вони викликають рак, ожиріння і безплідність.
Також повідомлялося, що вчені назвали найнебезпечніший продукт, що викликає рак.
Читайте також: